Bero sa zranil. Bayern s bodom, Wolfsburg ťahá Wind a Leverkusen prežíva historický štart

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bero sa zranil. Bayern s bodom, Wolfsburg ťahá Wind a Leverkusen prežíva historický štart

Aktualizované
Matúš Bero si odniesol zranenia kolena. Z ihriska odchádzal v siedmej minúte.
Matúš Bero si odniesol zranenia kolena. Z ihriska odchádzal v siedmej minúte.Profimedia
Futbalisti Bochumu podľahli v šiestom kole nemeckej Bundesligy Borussii Mönchengladbach 1:3. Slovenský stredopoliar domácich Matúš Bero (28) pre zranenie odišiel z ihriska už po siedmich minútach.

Lipsko – Bayern Mníchov 2:2

Na úvodné dejstvo by Bayern najradšej zabudol. V priebehu šiestich minút inkasoval po dvadsiatej dva góly. Openda prvý strelil sám a druhý pripravil. V drese Lipska sa ešte nikomu nepodarilo skórovať v každom z prvých troch domácich. Až po zmene strán sa prebrali aj hostia. Lipsko im už pravidelne vie narobiť problémy. V ostatných štyroch zápasoch, naprieč všetkými súťažami, Bavori proti nemu nevyhrali. 

K prípadnému obratu ich nasmeroval premenenou penaltou Kane. Pre reprezentanta Albionu to bol ôsmy presný zásah v šiestom vystúpení. Len Haaland v Premier League má v spomínanom období viac (9). Dvadsať minút pred koncom vyrovnal Sané a s domácimi to nevyzeralo dobre. Lenže v nasledujúcich minútach sa už nič viac neudialo a obaja sa rozišli zmierlivo. 

Bochum – Mönchengladbach 1:3

Výborný zápas má, naopak, za sebou hosťujúci Pléa. Podieľal sa na všetkých troch zásahoch svojho tímu. Dva strelil sám, na jeden asistoval Neuhausovi. Obdobný súboj prežil 30-ročný Francúz pred tromi rokmi proti Unionu Berlín. Zaujímavosťou je, že na troch góloch sa predtým podieľal v 24 zápasoch. Hostia sa radovali vôbec z premiérového triumfu v prebiehajúcej sezóne. Bochum naň stále čaká. 

Mainz – Leverkusen 0:3

Xabi Alonso odvádza so svojimi zverencami výbornú robotu. Leverkusen prežíva historicky najúspešnejší štart do ročníka v rámci Bundesligy. Po šiestich kolách má na konte šestnásť bodov, čo v tomto období "farmaceuti" doteraz nenazbierali nikdy. Na rozdiel dvoch gólov zvyšoval Grimaldo, ktorý sa presadil z priameho kopu. Bol to jeho druhý presný zásah zo štandardky v prebiehajúcej sezóne. 

Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 2:0

Šesť zápasov a sedem gólov. To je skvelá vizitka Jonasa Winda, ktorý strelil 78 % zásahov svojho celku (9) v doterajšom priebehu sezóny. Stal sa prvým hráčom Wolfsburgu, ktorému sa to podarilo v prvých šiestich dueloch. 

Ďalšie výsledky 6. kola Bundesligy:

Heidenheim – Union Berlín 1:0

1. FC Kolín – Stuttgart 0:2