Bayern znemožnil Bochum siedmimi gólmi, úradoval Kane. Union doma padol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern znemožnil Bochum siedmimi gólmi, úradoval Kane. Union doma padol
Aktualizované
Harry Kane premieňa penaltu proti Bochumu.
Harry Kane premieňa penaltu proti Bochumu.AFP
Obhajca titulu Bayern Mníchov nastúpil v piatom kole Bundesligy proti Bochumu, ktorý rozstrieľal 7:0, k čomu mu pomohol hetrikom a dvomi asistenciami Harry Kane (30). Union Berlín podľahol Hoffenheimu a jeho kríza sa prehlbuje. Tri body má aj Borussia Dortmund.

Bayern Mníchov - Bochum 7:0

Zápas sa začal choreom na tribúnach, oslavou dlhoročného priateľstva medzi fanúšikovskými základňami oboch tímov a streleným gólom. Choupo-Motinga našiel výstavnou prihrávkou Kingsley Coman pred prázdnou bránou už vo štvrtej minúte, no a skúsený Kamerunčan sa nemýlil.

O necelých 10 minút neskôr sa v pokutovom území ocitol Kane a s ľadovým pokojom premenil ponúknutú šancu. Ani potom sa gólostroj Mníchovčanov nezastavil a po nechytateľnej hlavičke Matthijsa de Ligta a úspešnom sóle Leroya Saného mali domáci po polčase hrozivý štvorgólový náskok.

Ani po zmene strán sa na ihrisku nič nezmenilo a v 54. minúte potešil domácich fanúšikov z pokutového kopu Kane, ktorý strelil svoj šiesty ligový gól od svojho letného príchodu. Thomas Tuchel si potom dovolil poslať na ihrisko mladíkov a práve debutant Frans Krätzig už pár sekúnd po svojom príchode takmer skóroval.

Jeho vysnívaný debut za Bayern však zmaril skvelým zákrokom brankár Manuel Riemann. Druhého striedajúceho Mathysa Tela ale vychytať nedokázal. Ostrostrelec Kane potom v závere zápasu zavŕšil svoj hetrik, ktorý dosiahol ako tretí Angličan v histórii po Kevinovi Keeganovi, Tonymu Woodcockovi a Jadonovi Sanchovi. V zostave Bochumu odohral celý zápas slovenský futbalista Matúš Bero.

Štatistiky stretnutia
Štatistiky stretnutiaFlashscore

Borussia Dortmund - Wolfsburg 1:0

Dortmund sa dlho gólovo trápil. Domáci sa mohli radovať až v 68. minúte, keď si Reus nabehol do šestnástky a šikovne využil prihrávku Juliana Brandta. Strelec gólu zaznamenal otvárací gól bundesligového duelu už po 62-krát v kariére.

Union Berlín - Hoffenheim 0:2

Hostia sa hneď od začiatku zápasu prezentovali dobrou formou. Podnikli niekoľko nebezpečných nábehov do pokutového územia a v 22. minúte bola po faule Leonarda Bonucciho nariadená penalta. Kramarič túto príležitosť využil strelou k žrdi. Taliansky obranca sa vo veku 36 rokov a 145 dní stal najstarším hráčom v poli, ktorý debutoval v Bundeslige od čias Carstena Linkeho v auguste 2002 v drese Hannoveru (36 rokov, 326 dní).

Domáci sa z inkasovaného gólu už nespamätali a ešte pred prestávkou dostali ďalší gól. V druhom dejstve pokračovali hostia v aktivite a pripísali si tri body do tabuľky.

Ďalšie výsledky:

Augsburg - Mainz 2:1

Mönchengladbach - Lipsko 0:1

Werder Brémy - 1. FC Kolín 2:1