Zlatý žolík Bayernu, Bero s druhým štartom v Bundeslige

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlatý žolík Bayernu, Bero s druhým štartom v Bundeslige

Aktualizované
Bero (v modrom) si odbil druhý duel v rámci Bundesligy.
Bero (v modrom) si odbil druhý duel v rámci Bundesligy.Profimedia
Slovenský stredopoliar Matúš Bero (27) nastúpil za Bochum do svojho druhého duelu v rámci najvyššej nemeckej súťaže, druhýkrát bol pritom v základnej zostave. VfL si z ihriska Augsburgu odnieslo bod, naďalej tak čaká na úvodný triumf v novom ročníku. Naopak, tretiu výhru zaknihoval Bayer Leverkusen a dostal sa na čelo tabuľky.

Mönchengladbach - Bayern Mníchov 1:2

Mníchovčania vyhrali nad týmto súperom po šiestich vzájomných dueloch, v ktorých mali bilanciu 0-2-4. S naplnením polhodiny hry viedli domáci gólom Ikatura. Po zmene strán vyrovnal Sané, ale o všetkom rozhodol tri minúty pred koncom riadneho hracieho času Tel. Na trávniku bol len šesť minút. A pri spomínanom čísle zostaňme, pretože zo svojich siedmich bundesligových gólov sa v šiestich prípadoch presadil po príchode z lavičky. Thomas Tuchel má k dispozícii zlatého žolíka. Bayern je o skóre druhý za Leverkusenom.

Augsburg - Bochum 2:2

Dvadsaťsedemročný Bero, ktorý prišiel do Nemecka v lete z holandského Vitesse, nastúpil v netradičnej formácii 3-3-2-2 pod hrotom útoku. Podľa Hodnotenia Flashscore však za sebou nemá vydarený duel - odohral 80 minút, videl žltú kartu a celkovo si pripísal podpriemernú známku 6,1.

Hosťom zachraňoval bod dvojgólový Japonec Asano. Remíza vo výsledku znamená, že oba celky majú na konte zhodne po dvoch bodoch a zostávajú tabuľkovými susedmi. Augsburg je dvanásty, Bochum sa nachádza o priečku nižšie.

Hodnotenie Flashscore.
Hodnotenie Flashscore.Flashscore

Leverkusen - Darmstadt 5:1

Victor Boniface je po Pacovi Alcácerovi z Dortmundu v roku 2018 a Erlingovi Haalandovi v roku 2020 (7) iba tretím hráčom Bundesligy so šiestimi kanadskými bodmi v prvých troch zápasoch pri debute v Bundeslige (štyri góly, dve asistencie).

Útočník Bayeru proti Darmstadtu otváral skóre, následne ho navýšil po hodine hry na 3:1 a ešte stihol zaknihovať gólovú asistenciu. Dvadsaťdvaročný Nigérijčan prišiel do Bayeru za 20,5 milióna eur z belgického Royale-Union, v Európe začínal v kádri nórskeho Bodo/Glimt.

Aj jeho zásluhou je Leverkusen po nekompletnom treťom kole na čele súťaže s deviatimi bodmi a skóre 11:3. Nováčik Bundesligy, naopak, okupuje posledné miesto bez zisku bodu a s pomerom gólov 2:8.

Kompletné výsledky Bundesligy