Úradoval faktor Kane. Angličan oslávil narodenie potomka dvomi gólmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úradoval faktor Kane. Angličan oslávil narodenie potomka dvomi gólmi

Kane bol ústrednou postavou duelu s Augsburgom.
Kane bol ústrednou postavou duelu s Augsburgom.Profimedia
Bayern Mníchov porazil v 2. kole nemeckej bundesligy Augsburg 3:1. Žiaril predovšetkým anglický útočník Harry Kane, ktorý strelil dva góly a narodenie svojho štvrtého potomka oslávil vo veľkom štýle.

Bayern Mníchov - Augsburg 3:1

Zápasy medzi Bayernom a Augsburgom sú pre domáceho giganta takmer vždy niečím výnimočným. V máji 2013, 2018 a 2021 vždy po stretnutí nasledovali veľké majstrovské oslavy. Pred dvomi rokmi bol hviezdou Robert Lewandowski, ktorý proti outsiderovi strelil svoj 41. ligový gól, čím prekonal legendárneho Gerda Müllera. Aby hostia tentokrát neodchádzali z Allianz Areny s takmer tradičným výpraskom, museli si dať pozor najmä na nástupcu poľského kanoniera  - Harryho Kanea.

Augsburg sa slávnejšieho bavorského súpera nezľakol a diváci sledovali v úvodných minútach súboj dvoch vyrovnaných súperov. V 27. minúte mohli hostia dokonca šokovať vedúcim gólom, ale kapitán Ermedin Demirovič z uhla minul. Bayern mal nádejné zakončenie o minútu neskôr, ale strela Leona Goretzku spoza šestnástky sa iba obtrela o rukavice Dahmena

Nešťastný moment hostí prišiel po polhodine hry. Zakončenie Leroya Saného Dahmen nešťastne vyrazil do chráničov Uduokhaia, od ktorého sa lopta odrazila za bránkovú čiaru. O osem minút neskôr navyše zahral rukou vo vlastnom pokutovom území aj Niclas Dorsch a daroval "Die Roten" penaltu. Kane ju bez problémov premenil strelou do stredu a strelil svoj druhý bundesligový gól v druhom vystúpení.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Po zmene strán Mníchovčania pohodlne kontrolovali svoj náskok a súpera nepustili do žiadneho výraznejšieho útoku. Tretí presný zásah mal na kopačkách Dayot Upamecano, ale jeho strelu zvnútra pokutového územia vyrazil Elvis Rexhbecaj ramenom. V 69. minúte už nikto z hráčov hostí ani brankár Dahmen nedokázali zasiahnuť a Kane po asistencii Alphonsa Daviesa zaznamenal ďalší presný zásah. "Fuggerstädter" sa štyri minúty pred koncom dočkali aspoň čestného gólu, keď skóroval Dion Beljo.

Bayern nepripustil žiadne prekvapenie a vyhral aj druhý ligový zápas v sezóne. Budúcu sobotu sa však musí mať na pozore, pretože zavíta do Mönchengladbachu, kde nevyhral od roku 2019. Augsburg v ten istý deň privíta Bochum.