Haaland nepremenil penaltu a skóroval, City takmer prišlo o body. Liverpool víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland nepremenil penaltu a skóroval, City takmer prišlo o body. Liverpool víťazne

Aktualizované
Haaland bol opäť hrozbou pre obranu domácich.
Haaland bol opäť hrozbou pre obranu domácich.Profimedia
Tretie kolo anglickej Premier League prinieslo víťazstvo majstrovského Manchestru City. Zverenci Pepa Guardiolu (52) zdolali Sheffield 2:1 až gólom v závere stretnutia. Liverpool si v šlágri poradil s Newcastlom 2:1.

Sheffield - Manchester City 1:2

"Citizens" prekonali prvú ťažkú prekážku pri obhajobe titulu, keď vďaka Julianovi Álvarezovi zdolali silný Newcastle. Zápas proti Sheffieldu mal byť na papieri jednoduchší a nič na tom nemala zmeniť ani absencia trénera Pepa Guardiolu, ktorý bude pre operáciu chrbta na lavičke chýbať až do septembrového reprezentačného zrazu. 

Drvivý tlak "Sky Blues" dlho neprinášal žiadne veľké šance. Obrana domácich bola pevná ako skala a hráči City sa museli často pokúšať o strely z diaľky. Tréner Blades musel zasiahnuť do obrany už v 18. minúte, keď bol pre zranenie vystriedaný Ben Osborn. Šanca, ktorá zdvihla divákov zo sedadiel, prišla v polovici prvého dejstva, ale Álvareza fantasticky vychytal z bezprostrednej blízkosti Foderingham. Haaland mal ideálnu príležitosť otvoriť skóre z penalty, ale jeho razantná strela ľavačkou smerovala tesne vedľa pravej žrde.

Najlepší strelec minulej sezóny nedokázal využiť ani šancu, ktorá prišla na začiatku druhého polčasu. Slabou pravačkou poslal skákavý center z voleja tesne vedľa. Mladý Nór si na Foderinghamovi vylámal zuby opäť po hodine hry, keď sa ho snažil prekonať lobom, no skúsený brankár útočníka takmer zneškodnil hokejovým zákrokom. Nakoniec sa však hviezda Manchestru predsa len presadila. 

Naľavo si urobil priestor Jack Grealish a presným oblúčikom našiel Haalanda, ktorý hlavou usmernil loptu do odkrytej brány. Po protiútoku sa presadil Jayden Bogle a zrazu bolo vyrovnané. Chvíľu pred koncom sa však ukázal Rodri. Na center Kylea Walkera si nabehol Phil Foden a španielsky stredopoliar následne upratal loptu mimo dosahu brankára.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Manchester City tak v priebehu 16 dní zdolal druhého z troch nováčikov anglickej najvyššej súťaže. V ďalšom kole 2. septembra privíta Fulham, zatiaľ na štadióne Sheffieldu sa v ten istý deň predstaví Everton.

Newcastle United - FC Liverpool 1:2

Vedúci gól strelil v 25. minúte Anthony Gordon, ktorý zároveň zaznamenal svoj prvý domáci zásah od januárového prestupu z Evertonu. Nádeje "The Reds" potom zmenšila opora defenzívy Virgil Van Dijk, ktorá bola v prvom polčase vylúčená. Prvé víťazstvo "Strák" nad tímom z mesta Beatles od roku 2015 však zmaril Darwin Núňez, ktorého dva neskoré góly priniesli hosťom tri body.

Liverpool potvrdil, že sa mu na severe Anglicka darí a vyhral tu piatykrát z posledných šiestich pokusov. Na tento výsledok sa pokúsi nadviazať 3. septembra, keď privíta Aston Villu. Newcastle cestuje deň predtým do Brightonu.