Za Tottenham žiaril Maddison, strata Arsenalu a otočka v podaní United. West Ham na čele

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Za Tottenham žiaril Maddison, strata Arsenalu a otočka v podaní United. West Ham na čele

Aktualizované
James Maddison sa stáva novou hviezdou londýnskeho celku.
James Maddison sa stáva novou hviezdou londýnskeho celku.AFP
Tottenham vyhral v 3. kole Premier League na pôde Bournemouthu 2:0. Prvý gól strelil James Maddison (26), letná posila sa pomaly stáva pre ofenzívu "Spurs" nenahraditeľnou. Londýnčania nielenže odplatili "Cherries" ligovú prehru z apríla, ale po zakopnutí v úvodnom kole vyhrali aj druhýkrát a aspoň dočasne sa vyšvihli na čelo tabuľky. Arsenal stratil body s Fulhamom a Manchester United dokázal otočiť meranie síl s Nottinghamom. Na čele tabuľky je West Ham United.

Bournemouth - Tottenham 0:2

Hostia od začiatku dominovali a do prvej príležitosti sa dostali v 15. minúte po nepresnej rozohrávke Neta, ale brazílsky brankár si chybu vynahradil výborným zákrokom proti následnej strele Maddisona. Bývalý hráč Leicesteru sa o niekoľko okamihov neskôr dočkal svojho prvého zásahu v drese Tottenhamu, keď využil skvelú prihrávku Papeho Sarra a umiestnil ju k ľavej žrdi.

Po zmene strán sa Bournemouth viac osmelil a častejšie prenikal do obrany súpera. Domáci boli za svoj aktívny vstup do polčasu takmer odmenení v 57. minúte, keď Antoine Semenyo vystrelil spoza šestnástky a len tesne minul ľavý horný roh brány "Spurs".

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Po hodine hry to však boli "Kohúti", ktorí zvýšili svoje vedenie. Destiny Udogie po peknej kombinácii prenikol do šestnástky a prihral loptu Dejanovi Kulusevskému, ktorý z bezprostrednej blízkosti skúsene namieril na zadnú žrď. Bournemouth pokračoval v oduševnenom výkone, ale ďalšie góly už nepadli.

Tottenham prežíva vydarený úvod sezóny a vôbec po tretíkrát v histórii sa mu podarilo v úvodných troch zápasoch sezóny streliť zakaždým dva alebo viac gólov (po ročníkoch 2009/10 a 2018/19). Maddisonovi chutí futbal predovšetkým na pôde súperov, keďže v posledných 20 stretnutiach v Premier League mal prsty v 18 góloch (9 zásahov a 9 asistencií).

Arsenal - Fulham 2:2

"Kanonieri" nezačali zápas vôbec dobre a už tretíkrát z posledných deviatich ligových zápasov na Emirates Stadium inkasovali v priebehu prvých 60 sekúnd, ale rovnako ako v oboch predchádzajúcich prípadoch dokázali s výsledkom niečo urobiť. Najprv Bukayo Saka z pokutového kopu vyrovnal 20 minút pred koncom a zdanlivý obrat v skóre zavŕšil Eddie Nketiah. "Cottagers" to však ani v tomto momente nezabalili a Palhinha im v 87. minúte vystrelil bod.

Hoci sa "Gunners" pred sezónou výrazne posilnili a v očiach niektorých si vyslúžili pozíciu najväčšieho favorita na titul, prvé dve kolá pre nich neboli ideálne. Našťastie pre nich ich však nevýrazné výkony nestáli body, keďže naposledy ubránili tesný náskok aj v oslabení na pôde Crystal Palace. Ani Fulham nezačal sezónu presvedčivo. Víťazstvo vonku na pôde Evertonu bolo pri pohľade na štatistiky kúskom šťastia, no doma ich Brentford potrestal až tromi gólmi. Na ihrisku už nebol Aleksandar Mitrovič, ktorý prestúpil do Saudskej Arábie.

Zápas pohľadom čísel.
Zápas pohľadom čísel.Flashscore

Manchester United - Nottingham 3:2

Manchester United dokázal otočiť hrozivo vyvíjajúci sa zápas s Nottinghamom. Pre "červených diablov" sa duel začal najhorším možným spôsobom, keďže už vo štvrtej minúte prehrávali o dva góly. Nigérijský útočník Taiwo Awoniyi ako skóroval ako prvý, navyše v siedmom zápase v najvyššej anglickej súťaži po sebe, čím vyrovnal africký rekord. Domáci sa však odmietli zmieriť s ďalšou prehrou a postupne sa vrátili do hry, pričom v 76. minúte im druhú tohtosezónnu výhru vystrelil z penalty kapitán Bruno Fernandes.

Hodnotenie aktérov duelu.
Hodnotenie aktérov duelu.Flashscore

Brighton - West Ham 1:3

West Ham vyhral v treťom kole Premier League na pôde Brightonu 3:1, čím sa skončila jedna séria. Bol to prvý triumf londýnskeho tímu na južnom pobreží Anglicka od roku 2011. Zápas gólovo načal James Ward-Prowse, ktorý nadviazal na svoje dve asistencie z debutu proti Chelsea a potvrdil, že po prestupe zo Southamptonu dobre zapadol do nového tímu. Tomáš Souček musel v prvom polčase po kolízii s brankárom súpera striedať.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore