Davies špekulácie o prestupe do Realu nerieši. V Bayerne sa cítim veľmi dobre, hovorí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Davies špekulácie o prestupe do Realu nerieši. V Bayerne sa cítim veľmi dobre, hovorí

O budúcnosti Daviesa sa špekuluje už niekoľko mesiacov.
O budúcnosti Daviesa sa špekuluje už niekoľko mesiacov.Profimedia
Kanadský futbalista Alphonso Davies (23) sa sústredí výhradne na výkony v drese Bayernu Mníchov a nerieši špekulácie ohľadom svojej osoby.

Jeho zmluva sa však končí po budúcej sezóne 2024/25 a bavorský klub sa ju už nejaký čas snaží neúspešne predĺžiť, čo dáva priestor na šumy ohľadom jeho možného odchodu do Realu Madrid, pre ktorý má byť plánom A na posilnenie ľavého kraja defenzívy.

Obe strany od minulého roka rokujú o novom kontrakte. Kameňom úrazu sú platové podmienky. V tejto chvíli zarába futbalista sedem miliónov eur ročne a podľa niektorých zdrojov by si rád polepšil na 15, čo Bayern odmieta. Napriek tomu prišiel krok k zlepšeniu a dohoda by nemusela byť až tak ďaleko.

Davies prišiel do Bayernu pred piatimi rokmi z Vancouveru Whitecaps. Účastník MLS za neho dostal 10 miliónov eur a investícia sa mu vyplatila. Za mníchovský celok odohral 179 zápasov, dal deväť gólov a vypracoval sa na jedného z najlepších ľavých obrancov planéty.

Štatistiky Daviesa.
Štatistiky Daviesa.Flashscore

"V Bayerne sa cítim veľmi dobre. Hrám za skvelý tím, jeden z najväčších v Európe. Zostávam koncentrovaný a pre klub a fanúšikov zo seba vydávam to najlepšie," povedal Alphonso Davies.

Real Madrid vraj už požiadal samotného Daviesa, aby nepredlžoval zmluvu v Bavorsku, čo by mu uľahčilo možnosť uskutočniť prestup toto leto. V španielskych médiách sa hovorí o sume v rozmedzí 40 až 50 miliónov eur. 

"Ešte v roku 2020 o mojom angažovaní neuvažoval prakticky nikto. Bol som relatívne neznámym futbalistom a mal som pred sebou dlhú cestu. Urobil som však veľké pokroky, aj keď, samozrejme, nie každý zápas bol ideálny. Na svete je iba veľmi málo hráčov, ktorí počas kariéry podávajú stopercentné výkony v každom stretnutí," dodal Davies.

Ďalšie prestupy a špekulácie