Debut Füllkruga. Dortmund prišiel s nováčikom o dvojgólové vedenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Debut Füllkruga. Dortmund prišiel s nováčikom o dvojgólové vedenie

Kapitán Can zariadil dva góly, ale ani tie nestačili na tri body.
Kapitán Can zariadil dva góly, ale ani tie nestačili na tri body.Profimedia
V piatkovej predohrávke tretieho bundesligového kola privítali futbalisti Borussie Dortmund vo svojom stánku nováčika v najvyššej súťaži Heidenheim. Mužstvo, ktoré je medzi nemeckou elitou prvýkrát, si zo Signal Iduna Parku odviezlo bod.

Dortmund - Heidenheim 2:2

Všetko sa zdalo byť v jasnej réžii. Veď už v pätnástej minúte domáci favorit viedol o dva góly. Pri oboch zásahoch bol Emre Can. Nemec odohral svoj 127. bundesligový duel a vôbec premiérovo v kariére bol pri dvoch góloch v jednom zápase. Ale ako správny kapitán svoje mužstvo k trom bodom nedotiahol. Nováčik sa nevzdal a po zmene strán zmenil priebeh hry. Svojho súpera prestrieľal 6:3 na bránu a v 82. minúte Kleindienst vyrovnal na 2:2 z pokutového kopu. 

Štatistika remízového súboja v Dortmunde
Štatistika remízového súboja v DortmundeFlashscore

Studená sprcha pre minulosezónneho vicemajstra, ktorý si pripísal po remíze v Bochumu ďalšiu deľbu bodov. Nepomohla mu ani najnovšia akvizícia - útočník Nicklas Füllkrug. Na trávnik sa dostal v 78. minúte. Ako jedenásty futbalista, ktorý má na konte štart v drese národného tímu Nemecka. Žiadny iný tím v Bundeslige od sezóny 1998/99 nemal v kádri taký počet reprezentantov. Po troch kolách má na konte Dortmund päť bodov. Heidenheim po dvoch prehrách prvýkrát bodoval.