Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund má nového šéfa lavičky. Kormidla sa ujal Sahin: Je to pre mňa veľká česť

Sahin sa stal novým hlavným trénerom Dortmundu.
Sahin sa stal novým hlavným trénerom Dortmundu.AFP
Bývalý turecký reprezentant Nuri Sahin (35) sa stal novým trénerom futbalistov Borussie Dortmund. Vo funkcii nahradil Edina Terziča (41), ktorý na svoj post rezignoval. Nemecký klub o tom informoval na svojej webstránke.

Sahina spája s Borussiou bohatá história. Niekdajší defenzívny stredopoliar odohral za tamojší A-tím 274 zápasov, v ktorých si pripísal 26 gólov a 49 asistencií. Hráčsku kariéru ukončil v roku 2022 pôsobením v Antalyaspore.

"Je pre mňa veľkou cťou trénovať Borussiu Dortmund. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí sú vo vedení klubu za to, že do mňa vložili dôveru," uviedol muž, ktorý bol v uplynulej sezóne jedným z asistentov Terziča. S klubom podpísal trojročný kontrakt.

"Na svoju prácu v BVB sa veľmi teším. Od prvého dňa urobíme všetko, čo bude v našich silách, s bohatou dávkou energie a veľkou vášňou, aby sme dosiahli maximálny možný úspech," dodal nový hlavný tréner. Prioritným cieľom kouča je úspech v Bundeslige, v ktorej Dortmund tento rok obsadil piatu priečku.

Na spoluprácu sa teší aj športový riaditeľ klubu Lars Ricken. "Počas uplynulých rokov tvrdo pracoval, aby sa pripravil na trénerskú kariéru. Novej úlohy sa ujme s veľkým nasadením a bude naďalej rozvíjať náš tím. Nuri má tento klub v DNA či už ako hráč, alebo asistent trénera. Nepochybujeme o tom, že je pre nás ten pravý," vyjadril sa.