Fenomén Kane. Už teraz prekonal najlepších strelcov minulej sezóny, rekord zlomí ako nič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fenomén Kane. Už teraz prekonal najlepších strelcov minulej sezóny, rekord zlomí ako nič

Harry Kane zaznamenal pri víťazstve 4:2 nad Heidenheimom dva góly.
Harry Kane zaznamenal pri víťazstve 4:2 nad Heidenheimom dva góly.Profimedia
Anglický kanonier Harry Kane (30) strieľa jeden gól za druhým a ak by si udržal takéto tempo, tak s prehľadom prekoná historický rekord Bundesligy. Už teraz má na konte štatistických zápisov viac ako dosť.

Pri víťazstve 4:2 nad Heidenheimom strelil Kane svoj 16. a 17. bundesligový gól tejto sezóny. V lige má na konte dva dvojgólové stretnutia a tri hetriky. Už po jedenástich zápasoch prekonal počet gólov minuloročných najlepších strelcov Bundesligy Christophera Nkunku a Niclasa Füllkruga, ktorí sa presadili zhodne šestnásťkrát.

"Je to fenomén," komentoval jeho príchod do tímu športový riaditeľ Christoph Freund: "Je veľmi obľúbený a robí, čo má najradšej, teda strieľa góly," doplnil.

Bayern Mníchov - Heidenheim

Spokojnosť neskrýval ani samotný Kane: "Sedemnásť zásahov v tejto fáze je neuveriteľný počin. Som hrdý na to, že takto začal. Musím poďakovať klubu, že mi dal príležitosť. V tomto tíme sa mi hrá veľmi dobre. Vytvárame si veľa šancí. Niekoľko dobrých príležitostí som ale nevyužil," priznal kapitán anglického národného mužstva.

Rekord na dosah

Výnimočný hráč zlepšuje aj svojich spoluhráčov. V doterajších 16 vystúpeniach vo všetých súťažiach za Bayern strelil Kane 22 gólov a na sedem asistoval. Rád sa z hrotovej pozície sťahuje do hĺbky poľa, aby tvoril hru, čo vie tréner Tuchel využiť v prospech celého tímu.

"Keď nemá vpredu dostatok dotykov s loptou, tak sa stiahne hlbšie, pretože je nebezpečný aj z diaľky a dobrými dokáže využiť rýchlych spoluhráčov. Často hrá na pozícii desiatky. Nikdy neviete, kde ho môžete čakať," povedal lodivod mníchovského veľkoklubu.

Televízny spolukomentátor a bývalý nemecký reprezentant Lothar Matthäus vyjadril svoj názor na to, či Kane môže prekonať rekord Bundesligy: "Neexistuje veľa superlatívov, ktoré ho vystiujú. Dovolím si tvrdiť, že ak sa nezraní, prekoná rekord Roberta Lewandowskeho," nechal sa počuť.

Poliak, ktorý medzičasom prestúpil do Barcelony, strelil v sezóne 2020/21 až 41 gólov. Ak si Kane udrží svoj priemer, dosiahne po 34. zápase 52 gólov, čo je dokonca o dva viac ako Lionel Messi vo svojej najlepšej sezóne La Ligy 2011/12.