Kaneovi to v Nemecku sype, odniesol si to Dortmund. Sme šťastní, že ho máme, hovorí Neuer

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kaneovi to v Nemecku sype, odniesol si to Dortmund. Sme šťastní, že ho máme, hovorí Neuer

Kane má obdivuhodnú formu.
Kane má obdivuhodnú formu.Profimedia
Anglický futbalista Harry Kane (30) vsietil už svoj tretí bundesligový hetrik, keď v sobotnom šlágri 10. kola tromi gólmi zariadil triumf Bayernu Mníchov na pôde Borussie Dortmund 4:0. Vytvoril tak rekord - stal sa prvým hráčom v histórii, ktorý nastrieľal 15 gólov v prvých desiatich štartoch v najvyššej nemeckej súťaži.

Kapitán "Albionu", ktorý prišiel do bavorského veľkoklubu pred sezónou z Tottenhamu, vedie tabuľku strelcov pred momentálne zraneným Serhouom Guirassym zo Stuttgartu (14 gólov).

"Sme šťastní, že ho máme v mužstve. Harry má obrovské skúsenosti, ktoré si preniesol z Anglicka do Bundesligy a ukazuje ich týždeň čo týždeň. V ofenzíve máme niekoľkých rýchlych hráčov a s ich pomocou sme skutočne zničili Dortmund," tešil sa kapitán a brankár Bayernu Manuel Neuer.

Kane dostal opäť cenu pre Hráča zápasu a podľa veterána Thomasa Müllera ich už o chvíľu nebude mať kam umiestňovať. "Čoskoro bude potrebovať ďalšiu izbu v hoteli," vtipkoval.

Hoci oba tímy mali v najvyššej súťaži v úvode ročníka dobrú formu a pred zápasom zhodne nepoznali premožiteľa, šláger mal jednoznačný priebeh. Hráči úradujúceho majstra vyťažili z fantastického vstupu do stretnutia. Vo 4. minúte skóroval hlavou uzdravený stopér Dayot Upamecano, v 9. minúte zvýšil náskok Kane.

Dortmund - Bayern 0:4

V 72. minúte sa presadil druhýkrát v stretnutí a v nadstavenom čase zavŕšil hetrik. Prvé dva presné zásahy hostí niesli asistenčný rukopis Leroya Saného. Spoluprácu s Kaneom si pochvaľoval aj ofenzívny stredopoliar Jamal Musiala: "Hrá sa s ním oveľa ľahšie, než som si predstavoval. Čakal som vysoký štandard, no tie až taký, akého sme u Harryho momentálne svedkami. Cítim sa s ním na ihrisku veľmi komfortne, vie dať úžasné pasy."

Bayern si napravil chuť po senzačnom vypadnutí v 2. kole domáceho pohára, keď nestačil na treťoligistu 1. FC Saarbrücken (1:2). Po skalpe tradičného rivala si upevnil druhé miesto v tabuľke a stále platí, že s Dortmundom neprehral od roku 2018 celkovo už jedenásť zápasov v sérii.

"Verili sme si, pretože máme v tíme kvalitu. Vedeli sme, čo máme robiť, aký je náš plán a mali sme dostatočné sebavedomie," citovala agentúra AP trénera Bayernu Thomasa Tuchela. "Bolo trpké, aký výkon sme podali v Nemeckom pohári. Teraz sme však ukázali, čoho sme schopní," dodal Neuer.

Borussia vyše rok nepoznala na domácom štadióne trpkosť prehry. V tabuľke jej patrí štvrté miesto, na rivala stráca päť bodov. "Bayern bol jednoducho oveľa agresívnejší v osobných súbojoch a nebezpečnejší v protiútokoch," poznamenal brankár Dortmundu Gregor Kobel, ktorý v druhom polčase predviedol niekoľko bravúrnych zákrokov a zabránil ešte vyššej prehre. Jeho mužstvo môže tešiť aspoň fakt, že veľký míľnik zaznamenal Marco Reus - stal sa iba šiestym hráčom v histórii klubu, ktorý zaň odohral 400 stretnutí.

Na čele tabuľky je pred Bayernom s dvojbodovým náskokom Bayer Leverkusen, ktorý zvíťazil na pôde Hoffenheimu 3:2. Dvoma gólmi prispel k výhre Alejandro Grimaldo. Za stavu 2:0 urobil brankár Bayeru a bratislavský rodák Lukáš Hrádecký chybu v rozohrávke a Anton Stach ho z diaľky preloboval.

Hoffenheim za dve minúty zmazal dvojgólové manko, no v 70. minúte Grimaldo svojím druhým gólom v zápase strhol víťazstvo na stranu hostí. "Myslím si, že v minulej sezóne by sme takýto zápas nevyhrali. Grimalda som za to pobozkal," povedal Hrádecký. Leverkusen vyťažil z úvodných desiatich zápasov 28 z možných 30 bodov.