Len šesť bundesligistov pokračuje v pohári. Treťoligista vyradil Bayern

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Len šesť bundesligistov pokračuje v pohári. Treťoligista vyradil Bayern

Thomas Müller vyrovnal v historických tabuľkách Pizarra na deviatom mieste strelcov v rámci domáceho pohára.
Thomas Müller vyrovnal v historických tabuľkách Pizarra na deviatom mieste strelcov v rámci domáceho pohára.Profimedia
Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov vypadol v 2. kole domáceho pohára. Rekordný majster prekvapujúco nestačil na treťoligistu 1. FC Saarbrücken a na jeho pôde prehral 1:2. Vytrápili aj aj "farmaceuti", ale udržali si svoju tohtosezónnu neporaziteľnosť. Premiérovo od ročníka 92/93 sa do 3. kola prebojovalo najmenej bundesligových celkov - šesť.

Saarbrücken - Bayern Mníchov 2:1 

Bavori vyhrávali od 16. minúty po góle Thomasa Müllera, no v nadstavenom čase prvého polčasu vyrovnal Patrick Sontheimer a v šiestej nadstavenej minúte minúte rozhodol o senzačnom výsledku Marcel Gaus. Boli to jediné dve strely domácich medzi tri žrde. Bayern vypadol v rovnakej fáze súťaže tretíkrát za uplynulé štyri roky. 

Müller strelil svoj 34. gól v domácom pohári, čím sa vyrovnal Claudiovi Pizarrovi na deviatej priečke historickej tabuľky strelcov. Pre skúseného futbalistu to bol zároveň premiérový pohárový zásah spoza šestnástky. Po 23 rokoch končí Bayern na kopačkách mužstva z tretej alebo nižšej ligy. Naposledy sa tak stalo 1. novembra 2000, keď Bavori vtedy nestačili na štvrtoligistu 1. FC Magdeburg.

Sandhausen - Leverkusen 2:5

"Farmaceuti" vyhrávali po prvom dejstve vďaka penalte Paciosa. Po zmene strán domáci vyrovnali, ale Tah vrátil favoritovi vedenie. Ani to Leverkusenu nestačilo, aby si v pokoji dokráčal k postupu. Ben Yalla pred naplnením hodiny hry vyrovnal. Lodivod Xabi Alonso tak bol do záverečnej polhodiny nútený vyslať svojich ťahúňov, ktorým doprial od začiatku oddych. Hra sa zmenila v prospech bundesligistu, ktorému triumf zariadil Hložek v 85. minúte. V samom závere pridal dva presné zásahy Adli. 

Leverkusen sa dokázal strelecky presadiť v každom zo svojich 28 posledných vystúpení v pohári. Ide o najdlhšiu sériu v súťaži z pohľadu všetkých tímov. Bol to deviaty vyhratý zápas v rade, čím zverenci Alonsa vyrovnali svoju rekordnú šnúru od postupu do Bundesligy v roku 1979. V prebiehajúcom ročníku zostáva Bayer nezdolaný v štrnástom vystúpení (13-1-0). Vo skvelej forme hrajúci mu k tomu pomáha Florian Wirtz. V roku 2023 asistoval už na 17 gólov naprieč všetkými súťažami. 

Dortmund - Hoffenheim 1:0

Jediným gólom zariadil Dortmundu postup jeho klubová ikona Marco Reus. Presadil sa v 43. minúte. V ostatných trinástich sezónach sa Borussia dokázala prebojovať medzi šestnásť najlepších v každej z nich. Na domácom trávniku nespoznala príchuť v 26 dueli naprieč všetkými súťažmi (20-6-0). V priebehu posledných 21 rokov je to najdlhšia séria klubu. Predchádzajúca prišla medzi rokmi 2001 a 2002 pod vedením Matthiasa Sammera. Pred víkendovým domácim "Der Klassiker" s Bayernom sa Dortmund naladil ideálne.

Ďalšie výsledky: 

Freiburg - Paderborn 1:3

Hertha - Mainz 3:0

Norimberg - Hansa Rostock 3:2 pp

Viktoria Kolín - Frankfurt 0:2

Holstein Kiel - Magdeburg 3:4 na penalty