Dúbravka vychytal postup cez United, Arsenal prekvapivo končí. Ďalej Liverpool aj Chelsea

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dúbravka vychytal postup cez United, Arsenal prekvapivo končí. Ďalej Liverpool aj Chelsea

Aktualizované
Arsenal prekvapivo vypadol z Ligového pohára.
Arsenal prekvapivo vypadol z Ligového pohára.Profimedia
Futbalisti Arsenalu prekvapivo vypadli v osemfinále anglického Ligového pohára po prehre na pôde West Hamu. Pozície favoritov splnili Liverpool a Chelsea, medzi osem najlepších sa pozrie aj Fulham, za ktorý chytal Marek Rodák (26). Newcastle vrátil Manchestru United prehru z finále minulej sezóny, čisté konto udržal pri svojom debute počas aktuálneho ročníka Martin Dúbravka (34).

West Ham - Arsenal 3:1

Rice sa premiérovo od svojho letného prestupu vrátil v pozícii súpera na pôdu West Hamu, ale začal na lavičke, na ihrisko prišiel v 57. minúte. Do brány Arsenalu sa prvý raz od konca septembra a zároveň po šiestich dueloch dostal Ramsdale, ktorého vytlačil z pozície jednotky Raya. Základná zostava "Gunners" obsahovala deviaty raz aj poľského obrancu, bývalého hráča Podbrezovej a Žiliny, ktorým je Jakub Kiwior. Celkovo išlo o jeho pätnásty štart.

Domáci napriek zlej forme z ostatného obdobia, prehrali trikrát v rade, uštedrili favoritovi iba druhú prehru v sezóne a postúpili. Presadili sa ich najlepší strelci Bowen (7) a Kudus (4), ale všetko odštartoval vlastný gól Bena Whitea. Z posledných troch vlastných zásahov Arsenalu si dal on dva. "Hammers" vďaka tomu vyhrali prvý polčas 1:0, pričom ani raz nevystrelili.

West Ham je prvý tím, ktorý strelil Arsenalu v tejto sezóne viac ako dva góly. Nič na tom nezmenilo ani zníženie Odegaarda.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Bournemouth - Liverpool 1:2

Holanďan Cody Gakpo skóroval aj vo štvrtom súťažnom zápase, do ktorého nastúpil, po sebe a otvoril skóre. Jeho krajan Justin Kluivert síce prvým gólom za Bournemouth vyrovnal, ale postup do ďalšieho kola vystrelil hosťom Darwin Núňez.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Chelsea - Blackburn 2:0

Mladý francúzsky obranca Benoit Badiashile odohral posledný zápas ešte v máji, odvtedy laboroval s dlhodobým zranením. Síce už dvakrát bol na lavičke, ale svoj tohtosezónny debut zažil až teraz a už po tridsiatich minútach otvoril skóre. Chelsea ako jasný favorit mala stretnutie pod kontrolou, po zmene strán pridal druhý zásah Sterling. Výbornú formu potvrdil asistenciou Palmer.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Everton - Burnley 3:0

Ipswich - Fulham 1:3

Slovenský brankár Marek Rodák podľa očakávaní nastúpil v základnej zostave, keďže v pohárových súťažiach je jednotkou Fulhamu pred Lenom, ktorý však má neotrasiteľné miesto na úrovni Premier League. Síce raz inkasoval, ale londýnsky tím sa môže tešiť z postupu medzi osem najlepších tímov. Pre člena národného tímu to bol tretí duel v ročníku, zakaždým v Ligovom pohári a vždy, logicky, vyhral. Debut medzi seniormi zažil kanadský 18-ročný obranca hostí Luc De Fougerolles.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Manchester United - Newcastle United 0:3

V minulej sezóne vyhral Manchester United finále Ligového pohára práve proti Newcastle, ale teraz obhajca končí už v osemfinále a porazený tím z Wembley vrátil súperovi výsledok najlepším možným spôsobom. Vôbec prvýkrát od roku 1930 sa stalo, aby "straky" vyhrali na Old Trafforde o tri góly, vtedy to bolo 7:4. Do zostavy domácich sa po zranení vrátil Casemiro.

Výborný zápas odohral mladý obranca Livramento, ktorý vypracoval prvý gól Almiróna. Ten navyše prišiel do hry len pre to, že musel nahradiť zraneného Targetta. Do prestávky sa pridal Lewis Hall, futbalista hosťujúci z Chelsea zaznamenal prvý gól kariéry v seniorskom futbale. Po hodine hry návrat do základnej zostavy okorenil Willock.

V bráne hostí stál prvýkrát počas sezóny 2023/24 Slovák Martin Dúbravka a proti svojmu bývalému tímu udržal čisté konto. Newcastle vyhral z posledných jedenástich zápasov sedem a len raz prehral, v Lige majstrov proti Dortmundu. "Red Devils" prehrali druhý raz v rade zhodne 0:3, keďže cez víkend rovnako doma nestačili na Manchester City v mestskom derby. Naposledy v októbri 1962 prehrali United doma dvakrát v rade s aspoň tromi inkasovanými zásahmi.

Manchester United prehral aspoň osem z úvodných 15 zápasov novej sezóny prvýkrát od sezóny 1962/63, kedy ich bolo deväť a premiérovo od ročníka 1930/31 prehral až päť z úvodných desiatich domácich duelov. Newcastle historicky prvý raz vyhral dvakrát po sebe proti "Red Devils" s dvomi čistými kontami.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Žreb štvrťfinále

Ligový pohár pozná ôsmich postupujúcich do štvrťfinále, ktoré sa odohrá 18. decembra. Žreb sa uskutoční ešte v stredu v noci krátko po skončení všetkých stretnutí. Už v utorok postúpili prvé dva tímy, ktorými sú druholigový Middlesbrough a najväčšie prekvapenie Port Vale zo štvrtej najvyššej súťaže.

Postupujúce tímy: Port Vale, Middlesbrough, West Ham, Liverpool, Chelsea, Everton, Fulham, Newcastle