Thiago je stále mimo hry a v EFL Cupe sa nepredstaví. Liverpool myslí na Díaza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Thiago je stále mimo hry a v EFL Cupe sa nepredstaví. Liverpool myslí na Díaza

Diogo Jota vyjadril podporu Díazovi.
Diogo Jota vyjadril podporu Díazovi.IAN HODGSON/AFP
Liverpool bude v stredajšom zápase Ligového pohára proti Bournemouthu opäť bez Thiaga Alcantaru (32), povedal asistent trénera Pep Lijnders (40), ktorý dodal, že klub myslí na Luisa Díaza (26). Jeho rodičia boli v sobotu unesení v Kolumbii.

Díaz nehral v nedeľnom dueli s Nottinghamom, tím mu venoval víťazstvo. Zatiaľ čo jeho matku sa podarilo zachrániť, kolumbijské úrady stále pátrajú po unesenom otcovi. Diogo Jota ukázal svetu po strelení gólu dres s menom ťažko skúšaného spoluhráča.

"Lucho (Díaz) je neuveriteľný hráč. Keď ho vidíte, vždy sa usmieva, takže nám na ňom naozaj záleží," povedal Lijnders v utorok novinárom.

"Snažíme sa ho podporovať, ako sa len dá. Je jedným z nás. Ukázať jeho dres bolo pekné gesto, vie, že sme tu pre neho. Reakcia zo štadióna bola tiež výnimočná, všetci fanúšikovia stoja za ním. Naším mottom je, že nikdy nebude kráčať sám."

Tridsaťdvaročný Thiago stále netrénuje s prvým tímom Liverpoolu pre zranenie bedrového kĺbu, ktoré mu bráni hrať od apríla. "Veľmi nám chýba," uviedol Lijnders.

"Viete si predstaviť náš stred poľa, našich nových hráčov, s Thiagom Alcantarom v strede? Vedie ostatných, je skúsený, prihráva, pohybuje sa. Naozaj nám chýba, ale bude to chvíľu trvať. Ešte nebude k dispozícii. Je to úžasný profesionál, skvelý chlap. Dúfame, že sa čoskoro vráti."

Asistent takisto uviedol, že pre zranenie nebude na Vitality Stadium k dispozícii ani univerzál Stefan Bajcetic.