Ferguson vyrovnal Rooneyho rekord, Jota napodobnil Ronalda. Liverpool bojoval aj za Díaza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ferguson vyrovnal Rooneyho rekord, Jota napodobnil Ronalda. Liverpool bojoval aj za Díaza

Jota po góle vyjadril spoločne so spoluhráčmi podporu Díazovi.
Jota po góle vyjadril spoločne so spoluhráčmi podporu Díazovi.Profimedia
Futbalisti Liverpoolu vyhrali v zápase 10. kola anglickej Premier League proti Nottinghamu hladko 3:0. Do prvej štvorky sa po ďalšom úspešnom stretnutí dostala aj Aston Villa. Everton prekvapivo uspel na pôde West Hamu.

West Ham - Everton 0:1

Everton nastúpil na svoj jubilejný 1 200. zápas v Premier League, ktorý svojim 50. gólom v najvyššej anglickej súťaži rozhodol útočník Dominic Calvert-Lewin. Viac gólov za Everton v PL strelili iba Lukaku (68), Duncan Ferguson (60) a Cahill (56). 

Druhou asistenciou v posledných troch dueloch ho našiel Harrison. West Ham prehral tretíkrát za osem dní a nevyhral ani raz v ostatných štyroch dueloch. Počas októbra porazil iba Freiburg v Európskej lige.

Brankár hostí Pickford udržal čisté konto druhý raz v sezóne, ale dostal už štrnástu žltú kartu v Premier League, spomedzi gólmanov ich videli viac iba piati, najviac Fín Jussi Jääskeläinen (24). Ďalej to sú Shay Given (19), Ederson (17), Emiliano Martínez (16) a Tim Howard (16). "Toffees" sú prvým celkom tohto ročníka, ktorý od "Hammers" nedostal ani gól.

Aston Villa - Luton Town 3:1

Aston Villa hrá vo výbornej forme a prenikla do prvej štvorky, ale tam ju v prípade výhry v nedeľnom derby môže vymeniť Manchester City. "Villans" každopádne získali už 22 bodov a ligovú sériu bez prehry natiahli na šesť stretnutí, z nich až päť vyhrali. V skvelej forme je jamajský krídelník Leon Bailey, ktorý za posledné tri súťažné zápasy dva góly strelil a na dva prihral. Moussa Diaby skóroval prvý raz po dvoch mesiacoch.

Škót McGinn za šestnásť zápasov tejto sezóny vsietil štyri góly, rovnaký počet ako za predošlé dve sezóny dokopy. Vďaka vlastnému zásahu brankára Martíneza zaznamenal Luton viac gólov ako mal striel na bránu (0). Do vlastnej svätyne sa trafili hneď dvaja hráči, rovnako aj hosťujúci Lockyer. Aston Villa zvládla už svoj dvanásty domáci duel v Premier League po sebe s celkovým skóre 34:6 a šiestimi čistými kontami.

Brighton - Fulham 1:1

Útočník Evan Ferguson odštartoval duel 11. gólom kariéry v Premier League a stal sa prvým tínedžerom, ktorý sa dostal na túto métu od roku 2005, keď to dokázal Wayne Rooney. Ír ale môže svoj zápis výrazne vylepšiť, keďže len 19. októbra oslávil 19. narodeniny, ešte skoro rok bude strieľať góly ako tínedžer. Počas kalendárneho roku 2023 padlo v PL celkovo 23 gólov strelených tínedžermi, až o 65 % z nich sa postarali hráči Brightonu (15).

Žiadny iný hráč pod 20 rokov nemá v siedmich najlepších európskych ligách viac gólov ako Ferguson. Slovenský brankár hostí Marek Rodák bol opäť iba na lavičke náhradníkov.

Liverpool - Nottingham Forest 3:0

Skóre zápasu otvoril Diogo Jota, ktorý vsietil jubilejný 50. gól v Premier League, čo spomedzi portugalských hráčov dokázal iba ako druhý po Cristianovi Ronaldovi. Oslavu venoval spoluhráčovi Luisovi Díazovi, ktorému v Kolumbii neznámi páchatelia uniesli rodičov. Medzitým médiá infomovali, že vyšetrovateľom sa už podarilo vypátrať hráčovu matku, ale otec ostáva nezvestný.

Pri druhom góle Liverpoolu premiérovo asistoval Szoboszlai. Spomedzi maďarských futbalistov to predtým v PL dokázal iba legendárny brankár Gábor Király. Mladý stredopoliar následne našiel aj Mohameda Salaha. Egypťan predĺžil sériu domácich zápasov s aspoň jedným gólom alebo asistenciou už na štrnásť zápasov. Za ten čas sa presadil pätnásťkrát a tri razy prihrával.