Góly prídu, ale momentálne je ťažké nás poraziť, hovorí pred mestským derby ten Hag

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Góly prídu, ale momentálne je ťažké nás poraziť, hovorí pred mestským derby ten Hag
Bol to Maguire, kto spasil Manchester United počas týždňa v zápase Ligy majstrov proti Kodani.
Bol to Maguire, kto spasil Manchester United počas týždňa v zápase Ligy majstrov proti Kodani. Reuters
Manchester United je v tejto sezóne nekonzistentný a má problémy so strieľaním gólov, ale klub z Old Trafford sa uberá správnym smerom, povedal manažér Erik ten Hag (53) pred nedeľňajším derby Premier League proti Manchestru City.

United neboli zďaleka presvedčiví, najmä na Old Trafford, kde prehrali dva z posledných troch ligových zápasov. Brentford porazili až vďaka gólom Scotta McTominaya v nadstavenom čase.

Zverenci ten Haga však vyhrali posledné tri duely vo všetkých súťažiach. Aj preto je holandský manažér pred súbojom s držiteľmi treble optimistický.

"Sme späť tam, kde sme chceli byť. Je ťažké nás poraziť. Nájdeme si spôsob, ako vyhrať. Ideme správnym smerom. Máme pred sebou ešte kus cesty, vidím pozitíva a vidím aj negatíva. Stále nie sme na úrovni, na ktorej by sme mohli byť... Nedostatočne využívame prechodovú fázu do útoku," povedal ten Hag novinárom.

Futbalisti United sú v tabuľke ôsmi, jedným z ich najväčších problémov je nedostatok gólov. V lige ich strelili len 11, čo je najmenej spomedzi tímov v hornej polovici tabuľky.

"Momentálne zaostávame o šesť bodov (za Man City), musíme to dohnať. Vieme, že musíme mužstvo posunúť dopredu, urobiť progres. Súvisí to so spoluprácou medzi hráčmi či pohybom," pokračoval Holanďan.

"Musí to všetko do seba zapadnúť. Aj tento týždeň sme ukázali niekoľko príkladov, kde sa to dá využiť, avšak my gól nedáme, respektíve ani netrafíme bránu. Nemáme čas to trénovať. Hráčom dáme odporúčania a ja som presvedčený, že pri ich kvalite dajú viac gólov."

Ten Hag oznámil, že Aaron Wan-Bissaka sa zapojil do tréningu po zranení stehna a Casemiro je v "pretekoch s časom", aby bol v nedeľu pripravený nastúpiť. Klub je tiež v dialógiu s Anglickou futbalovou asociáciou (FA) v súvislosti s príspevkom Alejandra Garnacha na sociálnych sieťach, v ktorom použil emotikony gorily na fotografii s kamerunským brankárom Andrém Onanom.

"Nemám obavy... Avšak to, čo vidíte, a to chcem zdôrazniť, je, že sme jednotní. Videli ste to pri príspevku od Andrého," uzavrel ten Hag.

United - City (nedeľa, 16:30)