Rashfordova slabá forma? Problémy dokáže spôsobiť každému, vraví Walker pred derby

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rashfordova slabá forma? Problémy dokáže spôsobiť každému, vraví Walker pred derby

Marcus Rashford z Manchestru United zatiaľ nezažíva ideálnu sezónu.
Marcus Rashford z Manchestru United zatiaľ nezažíva ideálnu sezónu.Reuters
Marcus Rashford (25) zostáva nebezpečným protivníkom napriek tomu, že útočník Manchestru United nemá v tejto sezóne príliš dobrú formu, naznačil kapitán Manchestru City Kyle Walker (33) pred nedeľňajším derby v rámci Premier League.

Rashford sa v tejto sezóne trápi, keď sa v 12 zápasoch presadil iba raz. Walker však skonštatoval, že jeho spoluhráč z reprezentácie stále predstavuje hrozbu bez ohľadu na aktuálnu formu. Rashford má za sebou hviezdny ročník 2022/23, vrátane 30 gólov vo všetkých súťažiach, a bol vyhlásený za Hráča roka United.

"Myslím si, že Marcus v priebehu rokov ukázal, že je typom hráča, ktorý dokáže spôsobiť problémy každému súperovi, ak ho nepostráži," uviedol Walker, obranca City, novinárom pred cestou na Old Trafford.

"Pre United aj Anglicko je dôležitý už od tínedžerského veku. Predstavuje hrozbu v každom tíme, v ktorom pôsobí. Má veľa rôznych kvalít a vieme, že cez víkend môže byť nebezpečný."

Pozícia tímov pred nedeľňajšími súbojmi.
Pozícia tímov pred nedeľňajšími súbojmi.Flashscore

Úradujúci majstri City boli pred 10. kolom v tabuľke druhí, šesť bodov pred susedmi United na ôsmom mieste. V minulej sezóne City rozdrvili United na Etihad Stadium 6:3, ale zápas vonku prehrali 1:2. 

V júni porazili zverencov Erika ten Haga aj vo finále FA Cupu a neskôr vyrovnali úspech United z roku 1999, keď získali treble. Walker sa však teraz pozerá na širší kontext.

Posledné vzájomné súboje.
Posledné vzájomné súboje.Flashscore

"Minulá sezóna je za nami. Prehrali sme na Old Trafforde, ale pokračovali v zisku treble. Na tom v konečnom dôsledku záleží. Chceme vyhrať tento zápas pre to, čo znamená, a pretože nám to v konečnom dôsledku pomôže v snahe opäť vyhrať Premier League. Nemusíme myslieť na ďalšie veci," uviedol Walker.

"V posledných rokoch sme proti nim odohrali niekoľko skvelých zápasov. Sústredíme sa však na to, aby sme v nedeľu fanúšikom opäť poskytli niečo, čo ich poteší," uzavrel.

United - City (nedeľa, 16:30)