City porazilo West Ham, Brighton šokoval Old Trafford. Najlepší štart v histórii pre Spurs

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

City porazilo West Ham, Brighton šokoval Old Trafford. Najlepší štart v histórii pre Spurs

Aktualizované
Brighton znova porazil Manchester United.
Brighton znova porazil Manchester United.Profimedia
Futbalisti Liverpoolu vyhrali v úvodnom zápase 5. kola anglickej Premier League na pôde Wolverhamptonu. Po obrate sa radovalo City či Tottenham. Naopak, smútok zavládol na Old Trafford.

Wolverhampton - Liverpool 1:3

Tréner Klopp nemohol počítať s oporami defenzívy, pretože Alexander-Arnold má svalové problémy. Vpravo ho nahradil Gomez, na pozícii stopéra bol prvýkrát v základnej zostave mladík Quansah. Kapitán van Dijk stál pre červenú kartu. Liverpool nastúpil v snahe prelomiť negatívnu bilanciu zápasov s výkopom o 13:30, pretože v predošlej sezóne prehral všetkých šesť, do ktorých nastúpil.

S kapitánskou páskou tak vo svojom jubilejnom 200. zápase za Liverpool v Premier League vstúpil Robertson. Práve on však nezabránil tomu, aby Hee-Chan v siedmej minúte strelil svoj tretí gól sezóny a zároveň prvý pre Wolves v prvom polčase počas aktuálneho ročníka. Pripravil ho svojou už štvrtou asistenciou Neto, pričom prekonal svoj počin z celej predchádzajúcej sezóny.

Druhý polčas už ale patril "The Reds". Salah našiel Gakpa a ten vyrovnal, pričom Egypťan zaknihoval niekoľko zaujímavých míľnikov. Ako štvrtý hráč histórie sa mu podarilo prihrávať aspoň na jeden gól v piatich vonkajších dueloch po sebe a zároveň bol pri svojom 200. góle v súťaži (139+61). Od jeho debutu za LFC nikto nemá lepšie čísla.

Krídelník navyše druhú úspešnú gólovú prihrávku pripravil pre Robertsona a jeho víťazný zásah, čím Škót zas oslávil svoje spomínané jubileum. "The Reds" sa aspoň na krátky čas dostali s trinástimi bodmi na čelo tabuľky.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Aston Villa - Crystal Palace 2:1

Skvelú formu majú útočníci Edouard a Mateta. Prvý menovaný strelil v uplynulých dvoch zápasov Premier League tri góly a druhý zaznamenal v rovnakom časovom úseku tri asistencie. Na body to ale pre Crystal Palace nestačilo, keďže Aston Villa predviedla v závere otočku. Mladý Duran strelil svoj prvý gól v Premier League a počas nadstavenia z pokutového kopu vyrovnal Douglas Luiz. Poistku pridal Bailey.

Fulham - Luton Town 1:0

Slovenský brankár domácich Marek Rodák sedel iba na lavičke náhradníkov. Jediný gól Fulhamu strelil po troch minútach na ihrisku útočník Vinicius, pre ktorého to bol prvý tohtosezónny štart. Luton stále nebodoval a so skóre 2:10 je posledný.

Manchester United - Brighton 1:3

Brighton prišiel na Old Trafford ako rovný súper favoritovi a dostal sa do vedenia. Welbeck mu strelil štvrtý gól v kariére, pričom žiadny iný bývalý hráč "Red Devils" ich proti tomuto celku nedal viac. Vyrovnať síce dokázal Hojlund, ale jeho prvý gól za Manchester United nakoniec zrušil VAR, keďže tesne predtým mu Rashford prihrával už spoza bránkovej čiary.

Po zmene strán navyše skóre zvýšili Gross a Pedro. Pri oboch zásahoch si pripísal asistenciu Lamptey, ktorý pritom nastúpil len ako náhrada za unaveného Estupiňána. Čestný úspech domácich zaznamenal mladý Mejbri, ten naskočil do štvrtého zápasu za Manchester United. Spomínaný Gross strelil už svoj štvrtý gól kariéry na tomto slávnom štadióne. Viac ich majú z pozície súpera iba Gerrard a Salah (obaja 5). Zverenci trénera ten Haga prišli o 31 zápasov trvajúcu sériu, počas ktorej doma neprehrali súťažný zápas. Zaujímavosťou je, že ju začali po prehre práve proti Brightonu.

Tottenham - Sheffield United 2:1

Tréner Ange Postecoglu neprišiel o svoju úžasnú sériu bez prehry na domácom štadióne, natiahol ju už na 50 duelov, nakoľko ho v závere zachránili jeho zverenci. Tottenham bol od úvodu lepší, ale nevedel streliť gól. Brankár hostí Foderingham musel len za prvý polčas vytiahnuť sedem zákrokov. Hamer poslal do vedenia Sheffield United, no počas ôsmej minúty nadstavenia vyrovnal Richarlison a v desiatej otočil výsledok Kuluševski. McBurnie ešte videl zatiaľ jedinú červenú kartu v tomto kole. Prvýkrát sa stalo, že by Tottenham mal po piatom kole trinásť bodov. Zakaždým ich bolo menej a to znamená, že vždy aspoň raz prehral.

West Ham - Manchester City 1:3

"Citizens" boli od začiatku lepším tímom a dostávali sa do veľkých šancí. Taký Haaland zahodil aj nemožné. Spred prázdnej brány minul priestor troch žrdí, následne mu pokus na čiare zastavil Souček a ďalší znova spred odkrytej svätyne stihol na čiare zlikvidovať Aguerd. West Ham udrel protiútokom, na ktorého konci bol Ward-Prowse. Ten skóroval alebo asistoval v každom stretnutí novej sezóny. Po štyroch odohraných dueloch má bilanciu 2+3.

Na ľavom krídle hral výborne Doku. Pri debute v základnej zostave sa dočkal gólu na začiatku druhého dejstva, otvoril si tak účet v Manchestri City. Posledné slovo však patrilo hosťom. Silva po oblúčiku Álvareza rozhodol a poistku pridal Haaland, ktorý sa nakoniec dočkal, aj keď zahodil množstvo príležitostí. Álvarez prvýkrát ako člen súčasného zamestnávateľa zaznamenal za 90 minút dve asistencie. City ostávajú stopercentným tímom a s 15 bodmi sú na čele tabuľky.

Newcastle - Brentford 1:0

Prvýkrát v sezóne sa stalo, že by Brentford v tejto sezóne Premier League neskóroval prvý. V sobotu večer sa nepresadil vôbec a premiérovo prehral. O jediný presný zásah sa postaral Wilson z pokutového kopu, pričom ten istý hráč rozvlnil sieť už skôr, ale VAR odhalil jeho faul. Newcastle nemá ideálny úvod ročníka, vyhral len druhý raz. Zároveň ukončil sériu troch prehier po sebe. Angličan ako člen "strák" ešte nikdy penaltu nezahodil. Slovenský brankár Martin Dúbravka bol znova iba na lavičke náhradníkov.

Neúplná tabuľka Premier League
Neúplná tabuľka Premier LeagueFlashscore