Guardiola je späť, City však proti West Hamu nepomôže trojica opôr

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiola je späť, City však proti West Hamu nepomôže trojica opôr

Grealish má problémy s kolenom.
Grealish má problémy s kolenom.Reuters
Manchester City bude v sobotňajšom stretnutí Premier League proti West Hamu United bez zranených Jacka Grealisha (28), Johna Stonesa (29) a Matea Kovačiča (29). Ako uviedol na tlačovej konferencii manažér Pep Guardiola (52), nie je si istý ich návratom do začiatku Ligy majstrov.

City začnú obhajobu európskeho pohára v skupine G v utorok proti Crvenej zvezde Belehrad, ale je možné, že sa budú musieť, s najväčšou pravdepodobnosťou, zaobísť bez spomínanej trojice. 

"Uvidíme. Ideme krok za krokom," povedal Guardiola novinárom. "Zranenie Jacka je svalové, ale dostal silný náraz na koleno. John je na tom lepšie, no stále má problémy. Kovačič má tiež problémy so svalom. Nie je to veľký problém, ale aj on je mimo hry."

Dobrou správou pre mužstvo je, v zhluku všetkých zranení, návrat šéfa lavičky, ktorý vynechal ostatné dve stretnutia po operácii chrbta. 

"Ďakujem za otázku. Myslím si, že každý týždeň to bude lepšie. Bolo zvláštne vynechať zápasy, ale zvládol som to," priznal Španiel.

Obranca Kyle Walker tento týždeň podpísal predĺženie zmluvy do leta 2026 uprostred fám o prestupe do Bayernu Mníchov. Pep Guardiola vyzdvihol 33-ročného hráča ako kľúčovú postavu pre tím.

"Je skvelé, že sa rozhodol zostať. Jeho myslenie je tu, miluje futbal. Len málo hráčov má takú genetiku ako on. Má vo svojom živote stabilitu a jeho vek nebude problém," zdôraznil skúsený kormidelník.

Walker pritom chýbal v zostave City vo finále Ligy majstrov. "Bol som smutný, že nehral vo finále, ale pozrite sa, aká dobrá bola odvtedy jeho reakcia," prízvukoval Guardiola.

Tabuľka Premier League
Tabuľka Premier LeagueFlashscore

S predĺžením kontraktu Walker spomenul, že dúfa, že sa stane kapitánom. Samotný tréner pripomenul, že sa v najbližších dňoch bude o nositeľovi kapitánskej pásky hlasovať. Hoci je City jediným tímom v najvyššej súťaži, ktorý má zatiaľ stopercentnú bilanciu, španielsky tréner trval na tom, že ročník sa skutočne začína až teraz.

"Sezóna sa podľa mňa vždy začína až teraz - po prvej reprezentačnej prestávke. Skončilo sa prestupové okno, deti sa vrátili do školy. Prichádza Liga majstrov, Ligový pohár," uzavrel. V sobotu čaká jeho zverencov štvrtý celok. "Kladivári" nazbierali desať bodov.

West Ham - Manchester City (sobota, 16:00)