City má problém. Stones bude mimo hry až do septembra, tvrdí Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

City má problém. Stones bude mimo hry až do septembra, tvrdí Guardiola

Stones v príprave utrpel zranenie.
Stones v príprave utrpel zranenie.Reuters
John Stones (29) bude pre zranenie mimo hry až do konca septembrovej reprezentačnej prestávky, povedal manažér Manchestru City Pep Guardiola (52), čím spochybnil dostupnosť obrancu na kvalifikačný zápas Anglicka proti Ukrajine a priateľský duel so Škótskom.

Stones utrpel svalové zranenie počas predsezónnej prípravy a nezasiahol do víťazných stretnutí s Burnley, Sevillou a Newcastlom United. Najbližšia medzinárodná pauza je od 4. do 12. septembra a obranca dovtedy vynechá zápasy proti Sheffieldu United a Fulhamu.

Guardiola čelí ďalším problémom so zraneniami, keďže belgický stredopoliar Kevin De Bruyne bude mimo hry najmenej štyri mesiace po tom, ako utrpel zranenie stehenného svalu počas víťazstva "Citizens" nad Burnley 3:0 v úvodnom zápase sezóny Premier League.

"Pre tento program a kalendár budeme potrebovať každého. Stones bude pripravený až po reprezentačnej prestávke," povedal španielsky kouč novinárom.

Víťazi treble prišli o vplyvného hráča, akým je alžírsky krídelník Riyad Mahrez, ktorý odišiel do saudskoarabského klubu Al-Ahli Pro League. Bývalý kapitán mužstva Ilkay Gündogan sa pripojil k barcelonskému gigantovi La Ligy. Guardiola povedal, že "klub bude musieť prijať niekoľko dôležitých rozhodnutí " pre nečakané odchody a zranenia.

Hráči City minulý týždeň porazili Sevillu na penalty a získali svoj prvý titul v Superpohári UEFA. "Získali sme trofej, v lige máme šesť bodov zo šiestich, strieľame góly. Oddýchneme si a ideme na ďalší zápas," hovoril lodivod "Sky Blues".