Ten Hag musí prevziať zodpovednosť. Neúspech tímu nie je iba Rashfordova vina, vraví Yorke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ten Hag musí prevziať zodpovednosť. Neúspech tímu nie je iba Rashfordova vina, vraví Yorke

Dwight Yorke počas svojho pôsobenia ako tréner tímu A-League Macarthur FC.
Dwight Yorke počas svojho pôsobenia ako tréner tímu A-League Macarthur FC.Profimedia
Naši priatelia z Tribal Football sa rozprávali s legendou Manchestru United Dwightom Yorkeom (51) o aktuálnej forme jeho bývalého klubu, trénerských možnostiach v Saudskej Arábii a mnohých ďalších veciach.

"Ak mám byť úprimný, pred prestupom som ho vôbec nemal na očiach," hovorí Yorke, keď dostal otázku na vychádzajúcu hviezdu Manchestru United Rasmusa Hojlunda a dojem, ktorý urobil na bývalého najlepšieho strelca "červených diablov".

"United sa však na tejto pozícii už dlhší čas trápia a on už má na konte niekoľko gólov, čo je preňho skvelé," pokračuje Yorke, pričom zostáva pomerne nezaujatý oku lahodiacim gólom, ktorý mladík nedávno strelil za Dánsko proti San Marínu.

"Keď hráte za klub ako Manchester United, sú to góly, aké by ste očakávali, že strelíte proti San Marínu. Teraz musí túto formu preniesť do Premier League," pokrčí Yorke plecami a potom sa konečne rozžiari veľkým úsmevom, skrz ktorý ho dobre poznajú fanúšikovia v Premier League.

"Beriem ho radšej ako tých, ktorých sme mali na tomto poste v posledných sezónach! A hoci o ňom veľa neviem, tak keď vidím, čo som videl doteraz, zatiaľ má môj hlas," dodáva so smiechom.

Ten Hag musí prevziať zodpovednosť

Yorke opäť rýchlo zvážnie, keď sa ho opýtame, či by mal Erik ten Hag zvážiť vyradenie Marcusa Rashforda zo základnej jedenástky po jeho slabom štarte do sezóny.

"Rozhodne nie! Je ťažké vynechať zo zostavy svojho najlepšieho hráča. Vždy je to výzva, aby dosiahol formu, akú mal v minulej sezóne. Keď sa pozriete na to, ako United začali túto sezónu, je ťažké ukázať prstom iba na jednotlivca."

"Možno aj ten Hag musí prevziať časť zodpovednosti za to, ako sa veci vyvíjajú, keď vidím, ako zvládol niekoľko situácií predtým. Takže nie, Rashford síce nehrá dobre, ale neúspech nie je len jeho vina," tvrdí Yorke a zároveň poukazuje na to, ako dobre si Rashford počínal za Anglicko proti Taliansku.

"Bez ohľadu na to, aký dobrý ste, v tíme, ktorý upadá, sa budete trápiť. Je to tímový šport, spoliehate sa na určitých ľudí, ktorí vám posúvajú loptu. United v tejto sezóne nedokázali prevziať kontrolu nad zápasmi," naznačuje Yorke.

Rashfordove štatistiky za ostatné obdobie.
Rashfordove štatistiky za ostatné obdobie.Flashscore

Yorke je momentálne bez zamestnávateľa, keďže pre súčasného obyvateľa Dubaja neprišla trénerská ponuka ani zo Saudskej Arábie. Zatiaľ. "Snažil som sa vytvoriť si kontakt," priznáva Yorke bez okolkov, ale vie, že potrebuje prestávku, ktorá nemusí nevyhnutne súvisieť s tým, aké dobré sú dosiahnuté výsledky.

"Saudská liga má zoznam VIP hráčov a manažérov, na ktorých sa zameriava. Ak nie ste na tomto zozname, je veľmi nepravdepodobné, že vás vyberú. Ja v to však dúfam," hovorí optimisticky a zároveň sa zamýšľa nad tým, ako sa Robbie Fowler dostal na post kouča v Saudskej Arábii.

"Musím byť trochu opatrný v tom, čo hovorím, ale nevyhráva. Dostal som príležitosť v Austrálii, ktorú som využil a mal som 55-percentnú úspešnosť víťazstiev."

"Snažíte sa budovať si dôveryhodnosť a nie som si istý, či Fowler túto dôveryhodnosť má, hoci dostal viacero miest. Nemyslím si, že má veľa možností. Hoci je v Anglicku veľkým menom, pravdepodobne preto skončil v Saudskej Arábii."

Zatiaľ čo Fowlera nazval tak trochu brigádnikom, Yorke bol viac prekvapený, keď Steven Gerrard prijal prácu v Saudi Pro League.

West Ham je pre Villu inšpiráciou

"Gerrard bol v Rangers úspešný. Hoci jeho pôsobenie vo Ville bolo trochu neúspešné, mnohých z nás tento krok aj tak prekvapil."

Keď už hovoríme o Aston Ville, cez ktorú sa Yorke dostal do Premier League, myslí si, že by mali urobiť všetko pre to, aby uspeli v Európskej konferenčnej lige.

Aston Villa začala sezónu viac ako dobre.
Aston Villa začala sezónu viac ako dobre.Flashscore

"Od môjho pôsobenia v klube nič nevyhrali. A kým niečo nevyhráte, nemôžete si vyberať, po akej trofeji pôjdete," zamyslí sa Yorke, ktorý si myslí, že Villa bude čerpať veľkú inšpiráciu od West Hamu.

"To, čo dokázali, je povzbudením pre každý tím. Pri všetkej úcte ku "Kladivárom" si myslím, že Villa je z historického hľadiska väčší klub. Budú sa zúfalo snažiť prebojovať do TOP 4. Keďže Manchester United nie je v najlepšej forme a Chelsea sa trápi, možno sa otvorila malá diera," uzatvára Yorke a dúfa, že práve Villa bude tým klubom, ktorý do nej vkĺzne.