Oslabený Manchester City vyhral, historický bod pre Luton. Fernandes zariadil výhru United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oslabený Manchester City vyhral, historický bod pre Luton. Fernandes zariadil výhru United

Aktualizované
Manchester City pokračuje v spanilej jazde.
Manchester City pokračuje v spanilej jazde.TASR
Futbalisti Manchestru City zvíťazili v sobotňajšom zápase 6. kola Premier League doma nad Nottinghamom Forest 2:0 a pripísali si šiesty triumf za sebou. Obhajcovia titulu sú s 18 bodmi na čele tabuľky. Historicky prvý bod za remízu s Wolves získal Luton Town. Vo večernom stretnutí vyhral Manchester United na pôde Burnley.

Crystal Palace - Fulham 0:0

Fulham vstupoval do stretnutia s jednou zlou historickou štatistikou, keďže počas svojej histórie vyhral iba sedem z celkovo 76 londýnskych derby, keď bol v pozícii hosťujúceho tímu. 45-krát remizoval a v 24 prípadoch prehral. Selhurst Park v sobotu gól nevidel. Slovenský brankár Marek Rodák bol opäť iba na lavičke náhradníkov hostí. Jeho konkurent Bernd Leno vychytal už tretie čisté konto sezóny a je na čele tejto štatistiky.

Luton Town - Wolverhampton Wanderers 1:1

Luton na piaty pokus bodoval a nezaradil sa k piatim klubom, ktoré mali na úvod sezóny Premier League päť prehier v rade. Boli to Southampton (1999/00), Sunderland (2005/06), Portsmouth (2009/10), Crystal Palace (2017/18) a Norwich (2021/22). Klub ležiaci neďaleko Londýna získal svoj prvý bod v histórii PL. Napriek tomu ostáva posledný.

Nováčik síce hral od 39. minúty presilovku, pretože Bellegarde videl vo svojom druhom stretnutí za Wolves červenú kartu, ale krátko po zmene strán strelil Pedro Neto svoj prvý gól v Premier League od posledného kola sezóny 2021/22.

Portugalčan má na začiatku aktuálneho ročníka dobrú formu, keďže zaknihoval už štyri asistencie. Toľko má len Mohamed Salah. Vyrovnať dokázal Carlton Morris. Najlepší strelec Lutonu z minulej postupovej sezóny bol pri každom z troch gólov nováčika v doterajšom priebehu. Dva strelil, zakaždým z pokutového kopu a na jeden prihral Andersenovi.

Manchester City - Nottingham Forest 2:0

Manchester City vyhral aj svoj 21. domáci zápas v kalendárnom roku 2023. Naposledy pred vlastnými fanúšikmi nezískal tri body ešte 31. decembra 2022, keď remizoval s Evertonom. Kyle Walker asistoval na úvodný zásah Fodena a pripísal si prvú asistenciu v Premier League od štartu minulej sezóny 2022/23. Následne sa svojim 44. gólom v Premier League presadil Erling Haaland, pričom za úvodných 45 minút mal najmenej dotykov s loptou, len sedem.

Nór má od svojho príchodu na konte v PL iba o jeden zásah menej ako celý Nottingham za rovnaký časový úsek. S ôsmimi gólmi je na čele tabuľky strelcov. Prvou asistenciou za "Citizens" ho našiel Matheus Nunes, čím vyrovnal svoj zápis z predošlého ročníka v drese Wolverhamptonu.

Druhý polčas sa začal červenou kartou pre Rodriho, ktorý bol vylúčený prvý raz v kariére. Po súboji si najskôr slovne vymieňal názory s Gibbs-Whiteom, ale následne ho chytil pod krk a zvalil na trávnik. Hlavný arbiter rozdal okrem červenej aj jedenásť žltých kariet.

Hosťujúci útočník Taiwo Awoniyi ukončil sériu deviatich duelov po sebe, v ktorých skóroval alebo asistoval (9+2). Na záverečné minúty prišiel po takmer mesiaci a zdravotných problémoch Jack Grealish.

Iba šesť tímov v ére Premier League vyhralo prvých šesť stretnutí nového ročníka. Boli to Chelsea (2005/06), Liverpool (2019/20), Newcastle (1994/95), Chelsea (2009/10) a dvakrát Manchester City (2016/17, 2023/24), takže Pep Guardiola sa stal prvým trénerom, ktorému sa to podarilo dva razy.

Brentford - Everton 1:3

Abdoulaye Doucouré otvoril skóre zápasu, čo znamenalo, že v tom čase mal na konte tri z posledných štyroch gólov svojho tímu v PL. Brentford síce vyrovnal, ale vedenie hosťom vrátil bývalý hráč tohto londýnskeho tímu James Tarkowski, ktorý duel ukončil s bilanciou 1+1, čo sa mu podarilo premiérovo v kariére.

Zvýšil ho Dominic Calwert-Lewin. Zraneniami sužovaný anglický útočník sa v predošlom ročníku presadil iba dva razy a teraz premiérovo. Everton vyhral prvýkrát v aktuálnej sezóne, dostal sa zo zóny zostupu na pätnáste miesto, kde má štyri body. Brentford je dvanásty. Na jeho pôde vyhrali od štartu minulej sezóny len Arsenal, Newcastle a teraz Everton.

Burnley - Manchester United 0:1

Tréner ten Hag poslal do základnej zostavy hráčov z desiatich rôznych krajín, čo sa v Manchestri United nestalo desať rokov. Portugalčan Bruno Fernandes strelil jediný gól stretnutia, keď si nabehol za obranu a krásnym pasom ho našiel skúsený obranca Jonny Evans zo Severného Írska. Ten sa v lete vrátil na Old Trafford, kde strávil sedem rokov, následne hrával za WBA a Leicester. Naposledy nastúpil vo februári 2013.

Prvý raz začal od začiatku, doposiaľ v tomto ročníku odohral len sedem minút a dokonca strelil aj gól, no ten pre ofsajd Hojlunda neplatil. Dán totiž za obrannou líniou clonil brankárovi Traffordovi. Kapitán "Red Devils" sa gólom či asistenciou zapísal do štatistík proti 22 z 24 súperov, ktorým v PL čelil. Nepodarilo sa mu to iba v stretnutiach so Sheffieldom United a Norwichom.

Bol to jeho 46. gól v PL, čím vyrovnal hráčov ako Joe Cole či Paul Merson. Zároveň sa zapojil do 80. presného zásahu (46+34). Navyše stále platí, že v aktuálnom ročníku nechýbal ešte ani minútu. Naopak, po zranení sa z lavičky do hry vrátil Varane. Pred duelom však vypadol Martínez a mimo boli aj ďalší hráči. V závere zažil debut za Manchester United marocký záložník Sofian Amrabat.

Burnley prvýkrát v histórii začalo ligový ročník štyrmi prehrami na domácej pôde po sebe. Hostia vyhrali prvý raz po troch súťažných prehrách a udržali čisté konto, keďže minimálne dva góly inkasovali päťkrát v rade.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore