Manchester City má problém, musí sa zaobísť bez Bernarda Silvu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester City má problém, musí sa zaobísť bez Bernarda Silvu

Silvu trápia zdravotné patálie.
Silvu trápia zdravotné patálie.Reuters
Bernardo Silva (29) by mohol vynechať niekoľko nasledujúcich zápasov Manchestru City po tom, čo utrpel zranenie v zápase Ligy majstrov proti Crvenej Zvezde Belehrad, oznámil v piatok manažér Pep Guardiola (52).

Silva musel opustiť ihrisko pred polčasovou prestávkou pri domácom víťazstve Manchestru City nad srbským tímom 3:1 v utorňajšom úvodnom zápase skupiny "milionárskej súťaže".

Lídrovi Premier League chýbajú aj Kevin De Bruyne, Mateo Kovačič, John Stones a Jack Grealish, pričom Guardiola povedal, že tím je po odchode Silvu v problémoch.

"Je to menšie zranenie, bude mimo hry týždeň až 10 dní," - prezradil Španiel novinárom pred sobotňajším domácim zápasom proti Nottinghamu Forest."Hráme veľa zápasov. Menej duelov, menej zranení. My sme ich mali hneď niekoľko za sebou s malým odpočinkom, tak to jednoducho je."

"Jack Grealish hral proti Sheffieldu United a utrpel zranenie kolena - taký je futbal. Ale svalové zranenia znamenajú vynechanie mnohých stretnutí."

Guardiola povedal, že Grealish už trénuje a mohol by odohrať niekoľko minút, zatiaľ čo Kovačič sa stále zotavuje z úrazu chrbta. Španielsky manažér tiež spomenul, že dôveruje svojim mladým hráčom, a pochválil Juliána Álvareza po tom, ako dobre začal sezónu, keď v posledných piatich zápasoch strelil štyri góly a na dva prihral.

"Vždy sa správa príkladne, keď hrá alebo nehrá, či už je majster sveta alebo nie. Je stále rovnaký. Má v sebe dokonalú dávku sklamania, keď sedí, ale vždy je pripravený využiť príležitosť. Teraz má pre zranenia v tíme väčšiu minutáž a odovzdáva nám toho veľa," uzavrel kouč.