Conte a Mourinho sú skvelí tréneri, ale asi nie pre náš klub, tvrdí šéf Tottenhamu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Conte a Mourinho sú skvelí tréneri, ale asi nie pre náš klub, tvrdí šéf Tottenhamu

Daniel Levy nie je medzi fanúšikmi "Spurs" veľmi obľúbený.
Daniel Levy nie je medzi fanúšikmi "Spurs" veľmi obľúbený.Profimedia
Prezident Tottenhamu Daniel Levy (61) priznal, že angažovanie trénerov Josého Mourinha (60) a Antonia Conteho (54) bola chyba. Podľa agentúry Reuters to povedal na stretnutí s fanúšikmi.

Ani jeden nedoviedol klub k vysnenej trofeji

Mourinho viedol londýnsky tím v rokoch 2019 až 2021, keď nahradil populárneho Mauricia Pochettina. Conte bol na lavičke Hotspur v rokoch 2021 až 2023. Obaja prišli pomôcť Tottenhamu ukončiť čakanie na prvú trofej od roku 2008, ale ani jednému sa to nepodarilo.

"Nechal som sa ovplyvniť tlakom nespokojných fanúšikov a možno aj niektorých hráčov, že musíme míňať, aby sme vyhrávali a že musíme mať na lavičke veľké meno," povedal Levy.

"S Mauriciom sme boli veľmi blízko k trofeji, mali sme skvelé obdobie, ale nevyšlo to. Zmenili sme stratégiu a stavili na veľké mená. Urobili sme to dvakrát a poučili sa z našich chýb," dodal.

Skvelí tréneri, ale nie pre Spurs

Tottenham od júna tohto roka vedie Ange Postecoglou, s ktorým sa podľa Levyho klub vrátil ku koreňom. "Conte a Mourinho sú skvelí tréneri, ale pravdepodobne nie pre náš klub," skonštatoval.

"Nie pre to, čo chceme a aký štýl hry chceme. Ak to znamená, že cesta nám bude trvať o niečo dlhšie, je to v poriadku. Preto si myslím, že príchod Angeho bol jediným správnym riešením," uzavrel.

Výborný úvod sezóny z pohľadu Spurs
Výborný úvod sezóny z pohľadu SpursFlashscore

Minimálne pri vstupe do novej sezóny Premier League má hlava klubu pravdu. Tottenham je po piatich kolách na druhom mieste s 13 bodmi a jeho jedinou stratou je remíza 2:2 s Brentfordom. Za vedúcim obhajcom titulu Manchestrom City zaostáva o dva body.