João Félix v najlepšej forme. Dominancia hráčov City a rozhodujúci Galeno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

João Félix v najlepšej forme. Dominancia hráčov City a rozhodujúci Galeno

João Félix prežíva vysnený štart v drese Barcelony.
João Félix prežíva vysnený štart v drese Barcelony.Profimedia
Po každom hracom týždni Ligy majstrov vyberie Flashscore na základe svojich známok ideálnu zostavu daného kola. Výber je založený na internom systéme hodnotenia, ktorý zohľadňuje individuálne štatistiky zápasov ako sú góly, strely na bránu, úspešné prihrávky, vyhraté súboje či úspešné zákroky.

Prvá ideálna zostava Ligy majstrov v sezóne 2023/24:

Najlepších jedenásť z 1. kola Ligy majstrov
Najlepších jedenásť z 1. kola Ligy majstrovFlashscore

Toto leto prestúpil izraelský reprezentačný brankár Omri Glazer z Hapoelu Beer Ševa do Crvenej Zvezdy. V náročnom zápase na pôde obhajcu titulu Manchestru City ukázal svojmu novému tímu, čoho je schopný. Napriek hodnote xG 4,64 dokázali "Citizens" prekonať Glazera iba trikrát. Za stavu 2:1 pre domácich urobil chybu a loptu si zrazil do vlastnej siete. Vzhľadom na jeho 13 senzačných zákrokov a úplne zúfalého Erlinga Haalanda je to však absolútne odpustiteľné.

Nórskeho útočníka v utorok zaskočil jeho partner z ofenzívy Julián Álvarez. Argentínčan si vďaka dvom gólom vyslúžil nomináciu do zostavy prvého kola, rovnako ako jeho spoluhráči v strede poľa Rodri a Matheus Nunes.

Omri Glazer exceloval proti Manchestru City.
Omri Glazer exceloval proti Manchestru City.AFP

To isté platí aj pre Joãa Félixa. Niekdajší portugalský supertalent sa v drese Barcelony uviedol dvomi zásahmi pri víťazstve "Blaugranas" s Royalom Antverpy 5:0. Navyše bol vynikajúci aj pri jej víkendovej výhre 5:0 proti Betisu v La Lige.

"Myslím, že João Felix si to užíva. Môžem povedať, že je šťastný. Kľúčom k úspechu je na jednej strane jeho prirodzený dar, ktorý sa nedá natrénovať. Na druhej usilovnosť a odhodlanie, s akým na sebe pracuje," vysvetlil jeho tréner Xavi Hernández.

Na krídlach máme dve menej známe mená. Galeno nechal o sebe počuť pri víťazstve Porta nad Šachtarom Doneck (3:1), keď strelil dva góly a pri jednom asistoval. Calvin Stengs sa pripojil k holandskému majstrovi Feyenoordu po pomerne neúspešnom pôsobení v Nice. Tesne pred prestávkou strelil prvý gól, ktorým pomohol k trom bodom proti Celticu (2:0). Okrem toho pripravil ďalšie štyri strely na bránu vrátane posledného zásahu.

Galeno takmer sám zabezpečil víťazstvo Porta.
Galeno takmer sám zabezpečil víťazstvo Porta.AFP

V našej vybranej štvorici obrancov figuruje niekoľko nemeckých reprezentantov. Benjamin Henrichs pokračoval vo forme a presvedčil svojou pripravenosťou i podporou ofenzívy svoje kvality, keď Lipsko porazilo Young Boys. Antonio Rüdiger z Realu Madrid tvorí stred obrany v našom výbere spolu s kapitánom PSG Marquinhosom. Spoluhráč Brazílčana Achraf Hakimi dopĺňa štvoricu z kraja.