Sedemgólová prestrelka Bayernu s United, hladká výhra Arsenalu. Teší sa Lobotka aj Real

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sedemgólová prestrelka Bayernu s United, hladká výhra Arsenalu. Teší sa Lobotka aj Real
Aktualizované
Bayern doma potvrdil úlohu favorita.
Bayern doma potvrdil úlohu favorita.TASR
Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v stredajšom šlágri Ligy majstrov nad Manchestrom United 4:3. Real Madrid v C-skupine zdolal doma Union Berlín 1:0.

Skupina A

Galatasaray - FC Kodaň 2:2

Slovenský obranca Denis Vavro nastúpil v základnej zostave Kodane a odohral celý zápas. Prvýrát sa mohol tešiť po góle Elyounoussiho, ktorý sa presadil v Lige majstrov prvý raz od roku 2018, keď prekonal gólmana Manchestru City. Ešte krajšie to pre hostí bolo po zásahu Goncalvesa, ale v 73. minúte videl červenú kartu Jelert a domáci dostali šancu stretnutie zdramatizovať.

To sa podarilo, pretože v závere riadneho hracieho času sa presadili Boey a Tete, ktorý si pripísal aj asistenciu. Galatasaray napriek tomu podčiarkol negatívnu bilanciu. Prehral z posledných 27 stretnutí skupinovej fázy LM, prehral až v sedemnástich prípadoch, pričom len ôsmykrát remizoval a iba dva razy vyhral.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Bayern Mníchov - Manchester United 4:3

V šlágri úvodného kola Ligy majstrov bol Manchester United herne lepší, ale Onana spravil veľkú chybu, keď mu jednoduchá strela Saného prešla za čiaru. Následne sa presadil aj Gnabry, pre ktorého išlo o siedmy gól v posledných šiestich stretnutiach LM proti anglickým súperom.

Štyri dal Tottenhamu a dva Chelsea. Rasmus Højlund síce po zmene strán strelil svoj prvý gól za Manchester United a aj v LM, lenže následne zahral Eriksen rukou a pokutový kop premenil na svoj šiesty gól kariéry proti "Red Devils" útočník Harry Kane.

Hostia prvýkrát od roku 1978 inkasovali trikrát po sebe aspoň tri góly a zároveň premiérovo od roku 2001 dostali aspoň dva góly päťkrát v rade. Záver bol ale až nečakane dramatický, dvakrát sa presadil Casemiro, čo sa mu v Lige majstrov ešte nepodarilo.

Bayern však vďaka trom bodom natiahol svoju sériu bez prehry v skupinovej fáze už na neuveriteľných 35 stretnutí. Na záverečné minúty prišiel do hry Thomas Müller, takže prispel k výsledku a zapísal si veľmi peknú métu, keďže vyhral svoj stý zápas Ligy majstrov. V tejto štatistike sú pred ním iba Casillas (101) a Cristiano Ronaldo (115). 

Víťazný gól zaznamenal mladý Tel, pre ktorého to bol už tretí gól tejto sezóny, pričom má na konte aj asistenciu. Celkovo však na ihrisku bol iba 121 minút.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Skupina B

Arsenal - PSV Eindhoven 4:0

Arsenal sa vrátil do Ligy majstrov, v ktorej hral naposledy 7. marca 2017 a podľahol Bayernu 1:5. Z vtedajšej základnej zostavy už v tíme nie je žiadny hráč. "Gunners" začali veľmi dobre, pretože skóre otvoril Bukayo Saka a pridal sa k nemu Trossard. Prvý raz sa stalo, aby sa za londýnsky tím presadili v jednom stretnutí LM dvaja debutanti. 

Gabriel Jesus potom strelil svoj 21. gól v Lige majstrov, čo je viac ako majú na konte Ronaldo, Ronaldinho, Torres, Bale či Mahrez. Účet v súťaži si otvoril aj kapitán Odegaard. Sakov zásahov bol pre Arsenal prvý v LM po 2388 dňoch, keď sa trafil Walcott.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

FC Sevilla - Racing Lens 1:1

Skupina C

Real Madrid - Union Berlín 1:0

Nemecký Union debutoval v Lige majstrov a ako piaty tím sa vo svojom prvom stretnutí tejto súťaže postavil slávnemu Realu Madrid. Predtým to zažili Inter, AS Rím, BATE Borisov a Curych, každý z kvarteta prehral. Vo forme Bellingham je iba šiestym Angličanom so štartom v LM za "Biely balet". V prvom polčase gól nepadol, čo znamená, že počas aktuálneho ročníka španielsky tím vyhrával po 45 minútach iba raz z doterajších šiestich odohraných duelov. 

Real vyslal až 30 striel, pričom Union len tri, ale ujala sa až tá posledná. Drvivý tlak korunoval Jude Bellingham počas štvrtej minúty nadstaveného času. Bol to pre neho už šiesty gól tejto sezóny v šiestom zápase. S piatimi zásahmi je najlepším strelcom La Ligy. Iba on a Laurie Cunningham dokázali z anglických futbalistov za Real skórovať pri debute v lige aj LM. Domáci okrem iných veľkých šancí dvakrát trafili žrď.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Sporting Braga - SSC Neapol 1:2

Slovenský záložník Stanislav Lobotka odohral celý zápas a mohol sa tešiť z výhry. Neapol si už v úvodnej štvrťhodine vypracoval dve veľké šance, no nigérijsky kanonier Osimhen ani jednu z nich nevyužil. Hostia sa dočkali až v nadstavenom čase prvého polčasu po voleji di Lorenza pod brvno. Hostia boli aj po zmene strán aktívnejší, Osimhen mal opäť vychýlenú mušku a poistku nepridal ani Zielinski.

Talianskemu majstrovi sa nepremenené šance vypomstili a v 84. minúte vyrovnal hlavou Bruma. Neapol si však napokon odniesol z Potrugalska tri body po vlastnom góle Niakateho z 88. minúty.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Skupina D

Benfica - FC Salzburg 0:2

Salzburg nastúpil do zápasu s vekovým priemerom 21 rokov a 183 dní, čo je najmenej v histórii Ligy majstrov. Začal výborne, pretože po faule Trubina zahrával penaltu už v tretej minúte, no Konaté ju nepremenil. Následne ale videl červenú kartu mladý stopér domácich Silva a Šimič sa tentoraz z druhého pokutového kopu nepomýlil. Hostia druhý raz výhodu využili po zmene strán zásahom Gloukha.

Real Sociedad - Inter Miláno 1:1

Real Sociedad siahal proti finalistovi minulej sezóny na tri body, pretože hneď na úvod otvoril skóre pri svojom debute v LM záložník Méndez. Na konci Thuramov gól neplati pre ofsajd, ale Lautaro Martínez potvrdil skvelú formu. Kapitán milánskeho tímu strelil už šiesty gól sezóny na klubovej úrovni, pričom odohral iba päť stretnutí.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore