Ťažšie časy vám dodajú niekedy impulz, upozorňuje Kane pred duelom s United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ťažšie časy vám dodajú niekedy impulz, upozorňuje Kane pred duelom s United

Kane má na konte štyri bundesligové góly v prebiehajúcom ročníku.
Kane má na konte štyri bundesligové góly v prebiehajúcom ročníku.Reuters
Harryho Kanea (30) čaká v stredu prvý zápas Ligy majstrov za Bayern Mníchov proti známemu súperovi. Do Allianz Arény zavíta Manchester United. Protivník, ktorého anglický útočník pozná veľmi dobre. Pred výkopom zdôraznil, že napriek pochybnostiam o forme "červených diablov" ich neradno podceňovať.

Neriešme formu, každý zápas je iný

Zatiaľ čo Kane strelil v Bundeslige už štyri góly a Bayern je bodovo na tom rovnako ako líder z Leverkusenu, United prehrali tri z úvodných piatich zápasov, vrátane domácej prehry 1:3 s Brightonom počas uplynulého víkendu. 

Manažér Erik ten Hag je pod drobnohľadom a situácia by sa pre Holanďana mohla stať oveľa nepríjemnejšou, ak by proti šesťnásobnému európskemu šampiónovi jeho zverenci neuspeli. 

"V poslednom čase prechádzajú ťažkým obdobím, ale niekedy vám práve takéto časy dodajú impulz, vďaka ktorému dokážete byť ešte nebezpečnejší. Hráči chcú na ihrisku odpovedať pozitívnym výsledkom," povedal novinárom futbalista, ktorého budúcnosť sa v lete spájala aj s Manchestrom United.

Skúsený 30-ročný kanonier si v predchádzajúcich rokoch zahral v najprestížnejšej klubovej súťaži v drese Tottenhamu Hotspur päťkrát. Dobre teda vie, aké sú európske večery náročné. Pri otázkach ohľadom formy United bol opatrný a vyhýbal sa akémukoľvek podceneniu. 

"Hráme doma. Chceme kontrolovať hru, no musíme si dať pozor na ich hrozby. Neriešme formu, pretože každý zápas je iný," doplnil Harry Kane.

Maguire obetný baránok

Zo spoluhráčov z národného tímu Anglicka Marcusa Rashforda a Harryho Maguirea, bude k dispozícii iba prvý menovaný. Stopér si privodil zranenie, ktoré mu znemožní nastúpiť. Napriek tomu si ho bývalý kanonier Spurs zastal.

"Harry sa dostal pod zbytočný a prílišný drobnohľad. Pravdepodobne sa stal aj trochu obetným baránkom. Je to môj veľmi dobrý priateľ, skvelý chlap a tvrdo pracujúci profesionál. V ostatnom období a v histórii Albionu jeden z najlepších obrancov," vystrúhal poklonu spohráčovi Kane. 

Rozdielový Kane

Thomas Tuchel získal v lete svoju vysnenú posilu. Na tlačovej konferencii nezabudol vyzdvihnúť Kaneov prínos pre mužstvo. 

"Časom urobí z hráčov okolo seba ešte lepších. Inšpirujú sa, ako napredovať. Som si istý, že nebude strieľať iba góly, ale aj na ne prihrávať. Už teraz je rozdielový a nesmierne dôležitý. Na tento prestup sme sa spoliehali. Som stopercentne presvedčený, že nám bude dokazovať, že sme sa nemýlili," nechal sa počuť hlavný lodivod, ktorý v roku 2021 doviedol Chelsea k triumfu v Lige majstrov. 

Manchester United pozná nielen z pôsobenia v anglickej Premier League. Vo svojej trénerskej kariére nastúpil proti tomuto celku v siedmich prípadoch. Dvakrát uspel, trikrát sa body delili a dvakrát ťahal za kratší koniec.

V stredu bude 50-ročný kormidelník pre jednozápasový dištanc na lavičke Bavorov chýbať. Vstup do šatne má povolený, rovnako ako komunikáciu s realizačným tímom. 

"Okolo United je vždy veľmi veľa kriku. Množstvo odborníkov v Anglicku sú bývalí hráči Manchestru. Je tu určité dedičstvo po Alexovi Fergusonovi, ktoré vytvára a zvyšuje očakávania. Nikdy si nemôžeme byť istí ničím. Je potrebné, aby sme mali hru pod kontrolou, pretože inak môžu byť nebezpeční," dodal pred stretnutím Tuchel. Oba tímy proti sebe nastúpia premiérovo od roku 2014.