Guardiolu frustrovala koncovka i bývalý hráč Trenčína. Obhajca sa zachraňoval po prestávke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiolu frustrovala koncovka i bývalý hráč Trenčína. Obhajca sa zachraňoval po prestávke

Manažér Pep Guardiola s Rodrim po striedaní stredopoliara v záverečnej desaťminútovke.
Manažér Pep Guardiola s Rodrim po striedaní stredopoliara v záverečnej desaťminútovke.AFP
Julián Álvarez (23) dvomi gólmi zachránil Manchester City, ktorý začal obhajobu v Lige majstrov víťazstvom 3:1 po tom, čo sa Crvena zvezda Belehrad dostala na Etihade do šokujúceho vedenia.

Man City - Crvena zvezda 3:1

Brána hostí bola v prvom polčase doslova bombardovaná predtým, ako zverencov Pepa Guardiolu ohromil bývalý hráč AS Trenčín Osman Bukari, ktorý otvoril skóre tesne pred prestávkou. 

Álvarez však pokračoval v skvelej forme z úvodu sezóny a už dve minúty po zmene strán vyrovnal. Argentínčanovi pomohol brankár Crvenej zvezdy Omri Glazer, keď chyboval pri priamom kope.

"Keby sme na začiatku strelili dva góly, bolo by to úplne iné. Mať 22 streleckých pokusov znamená, že hráte naozaj dobre. Za strelenie gólu musia byť zodpovední ľudia vpredu," povedal Guardiola, ktorý bol frustrovaný z koncovky svojich hráčov, keď len v prvom polčase malo City 22 striel, z toho sedem do priestoru troch žrdí.

Tréner Crvenej zvezdy Barak Bakhar (vľavo), chrbtom je otočený Pep Guardiola.
Tréner Crvenej zvezdy Barak Bakhar (vľavo), chrbtom je otočený Pep Guardiola.AFP

Očakávalo sa, že futbalisti z Belehradu si odnesú domov výprask, keďže City začali v Lige majstrov obhajobu triumfu z minulého ročníka. Anglickí majstri si však sami skomplikovali život, zatiaľ čo Glazer predviedol pred prestávkou heroický výkon.

Erling Haaland aktuálne neskóroval v štyroch po sebe idúcich zápasoch Ligy majstrov a hneval sa sám na seba po tom, čo z bezprostrednej blízkosti mieril do brvna. Phil Foden potom poslal do náručia Glazera ešte výraznejšiu tutovku.

Zraneniami zdecimovaný káder City sa prejavil aj na lavičke, kde môže sedieť 12 náhradníkov, no bolo ich tam iba osem, z toho dvaja brankári. Bernarda Silvu musel navyše v 44. minúte nahradiť Jeremy Doku, čo by mohol byť pre Guardiolu ďalší problém.

Bernardo Silva (vpredu v modrom) beží okolo stredopoliara hostí Stefana Mitroviča.
Bernardo Silva (vpredu v modrom) beží okolo stredopoliara hostí Stefana Mitroviča.AFP

Crvena zvezda sa v úvodných 45 minútach sotva dostala z vlastnej polovice, ale prekvapila City, keď sa Bukari predral obranou a sebaisto zakončil popri Edersonovi. Radosť Ghančana na chvíľu potlačila vlajka postranného rozhodcu, ale kontrola systémom VAR odhalila, že Rúben Dias nechal bývalého futbalisti trenčianskeho AS v hre. 

Bukari v 54 stretnutiach v najvyššej slovenskej súťaži počas rokov 2018 až 2020 strelil 12 gólov, na rovnaký počet aj asistoval. V septembri 2020 putoval za milión eur do belgického Gentu, rok hosťoval vo francúzskom Nantes, aby v lete 2022 odišiel za tri milióny do metropoly Srbska.

"Inkasovali sme skorý gól (v druhom polčase). Bolo ťažké potom udržať tempo, pretože v našej lige v takom nikdy nehráme. Zo zápasu sme sa veľa naučili," uviedol tréner hostí Barak Bachar. 

Dlhodobé zranenie Kevina De Bruyneho otvorilo hrdinovi Álvarezovi dvere k základnej zostave namiesto toho, aby musel súperiť s Haalandom o miesto na hrote. A 23-ročnému hráčovi sa v jeho druhej sezóne v anglickom futbale darí, keď v siedmich dueloch strelil štyri góly. "V každom jednom zápase pracuje, strieľa góly, asistuje," nechal sa počuť Guardiola.

Rodri oslavuje strelenie tretieho gólu City.
Rodri oslavuje strelenie tretieho gólu City.AFP

Rodri bol hrdinom City pri júnovom dobytí Európy, keď v Istanbule zdolali Inter Miláno 1:0. Španiel si osvojuje zdravý zvyk strieľať dôležité góly. Tentoraz dostal na hranici pokutového územia príliš veľa priestoru a perfektne mierenou strelou do vzdialenejšieho rohu uzavrel stav na 3:1.