Arsenal zbiera víťazstvá aj mimo ihriska. Kapitán Odegaard podpísal novú dlhodobú zmluvu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal zbiera víťazstvá aj mimo ihriska. Kapitán Odegaard podpísal novú dlhodobú zmluvu

Kapitán Arsenalu Martin Odegaard podpísal s klubom novú dlhodobú zmluvu.
Kapitán Arsenalu Martin Odegaard podpísal s klubom novú dlhodobú zmluvu.AFP
Kapitán londýnskeho Arsenalu Martin Odegaard (24) predĺžil s klubom zmluvu do roku 2028. "Kanonieri" to oznámili na svojej webovej stránke. Podľa médií sa nórsky stredopoliar vďaka novej zmluve stal najlepšie plateným hráčom tímu.

Odegaard pôsobí v Arsenale od januára 2021, keď prišiel na hosťovanie z Realu Madrid. V auguste minulého roka získal londýnsky celok kapitána nórskej reprezentácie natrvalo za 30 miliónov libier (približne 890 miliónov korún).

"Podpísať novú zmluvu bolo pre mňa naozaj jednoduché z mnohých dôvodov," povedal futbalista. "V prvom rade to, čo teraz zažívam s klubom, je niečo výnimočné a chcem tam byť. Veľmi sa teším na to, čo príde. Našiel som miesto, kde sa môžem skutočne usadiť a ktoré môžem nazývať domovom."

Ofenzívny stredopoliar debutoval vo veku 15 rokov v nórskom A-tíme a v 16 rokoch prestúpil zo Strömsgodsetu do Realu Madrid s vizitkou obrovského talentu. Odegaard sa však v madridskom veľkoklube nedokázal presadiť a nastúpil len v 11 zápasoch. Pred príchodom do Arsenalu hosťoval v Heerenveene, Arnheme a San Sebastiane.