Výhra proti Brentfordu musí byť bodom zlomu, hlási po obrate ten Hag

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Výhra proti Brentfordu musí byť bodom zlomu, hlási po obrate ten Hag
United sa doma spamätali z gólovej straty a vďaka dvom gólom v nadstavenom čase si zabezpečili víťazstvo 2:1.
United sa doma spamätali z gólovej straty a vďaka dvom gólom v nadstavenom čase si zabezpečili víťazstvo 2:1.Reuters
Neskoré víťazstvo Manchestru United nad Brentfordom musí byť pre klub z Old Trafford zlomovým bodom po žalostnom začiatku sezóny, povedal manažér Erik ten Hag.

Manchester United - Brentford 2:1

Futbalisti United sa v sobotu v Premier League vďaka dvom gólom náhradníka Scotta McTominaya z nadstaveného času zotavili z gólovej straty a vyhrali 2:1.

Dvadsaťnásobní majstri najvyššej súťaže nastúpili na zápas po domácej prehre 2:3 s tureckým Galatasarayom v skupinovej fáze Ligy majstrov, pričom v lige predtým utrpeli prehru 0:1 s Crystal Palace.

"Musí to byť bod zlomu a zároveň reštart. Tím drží pohromade, ukázali sme to. Tieto zápasy nám dodávajú palivo. Hráči vedia, ako ďaleko musia zájsť, aby dosiahli výsledky. Nemôže to byť ľahké. Vo futbale platí, že buď ješ ty, alebo si zjedený. V prvej polovici tejto sezóny nás príliš často zjedli súperi, ktorí sú hladnejší. Takto to nemôže byť," zamýšľal sa nad prvými dvomi mesiacmi ročníka Erik ten Hag.

"Každý hráč musí podať maximum v každej sekunde, počas ktorej je na ihrisku. To je požiadavka, štandard. Videli sme v minulej sezóne, čo dostanete od odhodlaného tímu, keď sa to spĺňa. V ostatných dueloch sme neboli vždy odhodlaní a dostali sme za to bitku. To sa musí zmeniť. Kontrolovali sme priebeh, no nevytvorili sme si veľa šancí."

Slabiny obrany United sa prejavili v 26. minúte, keď Casemiro stratil loptu, Victor Lindelöf ju neodpratal, čo umožnilo Mathiasovi Jensenovi poslať ju pod telo brankára Andrého Onana, ktorý ju mal zachytiť.

"Mali sme nejaké príležitosti a potom nastal rovnaký príbeh: inkasovali sme gól, bol to určujúci moment, úplne zlé rozhodnutie. Na vine boli dvaja alebo traja hráči. To vystihuje našu sezónu. Takéto dary súperom sa vo vrcholovom futbale trestajú," doplnil holandský manažér.