Superžolík McTominay: Neuveriteľné víťazstvo, jeden z najlepších momentov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Superžolík McTominay: Neuveriteľné víťazstvo, jeden z najlepších momentov

Scott McTominay sa raduje po strelení víťazného gólu proti Brentfordu.
Scott McTominay sa raduje po strelení víťazného gólu proti Brentfordu.AFP
Scott McTominay (26) zdôraznil, že dramatické víťazstvo nad Brentfordom 2:1, ktoré zariadil dvomi gólmi v nadstavenom čase, je jedným z jeho najlepších momentov na ihrisku.

Manchester United - Brentford 2:1

"Červení diabli" boli blízko tretej domácej prehre v priebehu ôsmich dní, keď sa v prvom polčase presadil hosťujúci Mathias Jensen. V 87. minúte však naskočil na trávnik McTominay a skvelú gólovú formu z reprezentácie Škótska preniesol na klubovú scénu práve vtedy, keď to Manchester United najviac potreboval.

Stredopoliar sa presadil dokonca trikrát, ale pri prvom presnom zásahu sa nemohol radovať pre ofsajd. Nasledujúce dva pokusy mu už nikto nezobral. 

Najskôr stál v správnom čase a v správnom priestore, keď dorazil po skrumáži vyrazenú strelu Dalota a následne zužitkoval štandardku Fernandesa, ktorého dlhý nákop predĺžil Maguire hlavou na rovnakú časť tela McTominayovi. Bola to prakticky posledná situácia v stretnutí. Tribúny na Old Trafford explodovali.

"Bol to jeden z mojich najlepších momentov na ihrisku. Bolo to neuveriteľné," vravel v mixzóne šťastný strelec dvoch gólov. "Každý vie, že sme momentálne v ťažkej situácii, ale bojujeme a nevzdávame sa. Manažér mi len povedal, aby som vybehol na trávnik a skóroval. Našťastie som mu splnil želanie," usmieval sa McTominay.

Napriek sérii šiestich prehier v ostatných deviatich zápasoch musel zostať škótsky reprezentant pred sobotňajším súbojom trpezlivý a na svoju šancu od manažéra Erika ten Haga počkať. Víťazstvo pozdvihlo United na deviatu priečku v tabuľke Premier League a McTominay dúfa, že dramatický obrat môže byť potrebným impulzom.

"Len sa nikdy nevzdávajte. Bez ohľadu na situáciu. V tomto futbalovom klube sa vyžaduje, aby ste nikdy nehádzali uterák predčasne na zem. Čo sa mňa týka, vyrastal som tu od svojich piatich rokov - viem to lepšie ako ktokoľvek iný," uzavrel Scott McTominay