Zraneniam obrancov niet konca. United bude chýbať dlhodobo aj Martínez

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zraneniam obrancov niet konca. United bude chýbať dlhodobo aj Martínez
Lisandro Martínez v akcii proti Bayernu Mníchov.
Lisandro Martínez v akcii proti Bayernu Mníchov.Reuters
Obranca Manchestru United Lisandro Martínez (25) bude mimo hry dlhšie obdobie po zhoršení zranenia nohy, ktoré utrpel v apríli, potvrdil v piatok klub Premier League.

Argentínsky stopér sa zranil v dueli najvyššej anglickej súťaže proti Arsenalu na začiatku septembra pred reprezentačnou prestávkou. Následne odišiel na zraz národného tímu, avšak v kvalifikácii na majstrovstvá sveta neodohral ani minútu.

"Martínez statočne pokračoval v nasledujúcich dvoch zápasoch proti Brightonu a Bayernu Mníchov. Teraz sa však zistilo, že potrebuje obdobie na zotavenie a rehabilitáciu. Prebieha vyšetrovanie, ktoré rozhodne o ďalších krokoch," uviedol celok vo vyhlásení.

Manchestru United bude pre menšie zranenie chýbať v sobotu o 16:00 proti Crystal Palace aj ľavý bek Sergio Reguilón. Spolu s ním sú na zozname chýbajúcich obrancov i Luke Shaw a Aaron Wan-Bissaka.

Manažér Erik ten Hag potvrdil, že pripravení hrať sú stredopoliari Scott McTominay a Christian Eriksen, ktorí pre chorobu nefigurovali pri víťazstve v Ligovom pohári proti totožnému súperovi. Holanďan očakáva, že tentoraz to bude na Old Trafforde proti Palace ťažšie stretnutie.

"Zostavy budú určite odlišné, ale my sme si z utorkového víťazstva zobrali vieru v samých seba. Viem, že súper sa chce pomstiť a taký bude aj jeho pohľad," povedal.

United potvrdili, že Antony sa po obvineniach zo zneužívania vráti do tréningového procesu. Ten Hag je ochotný zvážiť zaradenie brazílskeho krídelníka do svojho tímu.

V sobotu to bude na Old Trafford stret tabuľkových susedov.
V sobotu to bude na Old Trafford stret tabuľkových susedov.Flashscore

"Všetko bolo jasne uvedené vo vyhlásení. Nie, nemyslím si, že by to (Antonyho návrat) bolo rozptýlenie. Budeme sa sústrediť na zápasy. On si bude počínať rovnako. Vysvetlili sme to vo vyhlásení, takže sa naň odvolám. V sobotu sa vráti do tréningu. Musím sa naňho pozrieť, ale myslím si, že áno (je fit)," poznamenal manažér Red Devils.

Čítajte tiež: Antony je späť

Holanďan sa venoval aj otázke zranení v stále sa rozširujúcom zozname duelov. Tri dni po súboji s Palace sa United stretnú v Lige majstrov s Galatasarayom.

"V tejto sezóne sme už rozšírili káder, dôvod je jasný. V polovici minulej sezóny tu boli majstrovstvá sveta, mali sme dlhší ročník. Vždy, keď sa rozširuje program, je záťaž na hráčov príliš veľká. Mnohí moji kolegovia na to poukazovali a ja tiež. Stále to však pokračuje," skonštatoval ten Hag.

Manchester United - Crystal Palace (sobota, 16:00)