Desivé chvíle pre Luisa Díaza. Armáda pátra po unesenom otcovi, matku zachránili

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Desivé chvíle pre Luisa Díaza. Armáda pátra po unesenom otcovi, matku zachránili

Kolumbijský futbalista zažíva momenty hrôzy.
Kolumbijský futbalista zažíva momenty hrôzy.AFP
Viac ako 120 vojakov podporovaných políciou pátralo v nedeľu na severe Kolumbie po otcovi útočníka Liverpoolu Luisa Díaza (26). Uniesli ho spolu s jeho manželkou, ktorú sa medzitým podarilo zachrániť.

Armáda vo vyhlásení uviedla, že pri pátraní po Luisovi Manuelovi Díazovi postavila zátarasy a nasadila dve motorizované čaty, bezpilotné lietadlá, vrtuľníky a lietadlo s radarom.

Kolumbijské úrady neposkytli podrobnosti o únose, ale médiá informovali, že futbalistovho otca a matku Cilenis Marulandaovú uniesli v sobotu ozbrojení muži na motocykloch na čerpacej stanici v ich rodnom meste Barrancas v severnom departmente La Guajira. Prezident Gustavo Petro uviedol, že Marulandaová bola zachránená v ten istý deň, ako bol pár unesený.

Kolumbia je krajina, ktorá sa práve vymanila z desaťročia trvajúceho občianskeho konfliktu medzi súperiacimi ozbrojenými skupinami, v ktorom bolo za posledné roky unesených viac ako 38 000 ľudí, väčšinou pre výkupné.

Petro na podujatí pri príležitosti otvorenia komunálnych volieb v Bogote povedal, že na nájdenie Díazovho otca "boli nasadené všetky verejné sily". Luis Manuel bol amatérskym trénerom v jedinej futbalovej škole v mestečku Barrancas, kde sa jeho syn už od útleho veku prejavoval ako nádejný hráč. Pripisuje sa mu zásluha na raketovom vzostupe útočníka Liverpoolu a Kolumbie známeho ako "Lucho".

Díaz, pôvodný obyvateľ kmeňa Wayuu, sa k únosu svojich rodičov nevyjadril. Jeho spoluhráč z Liverpoolu, Portugalčan Diogo Jota, venoval svoj gól v nedeľňajšom zápase Premier League proti Nottinghamu práve Díazovi, ktorý nehral.

Diogo Jota dvíha dres na podporu Luisa Diaza po tom, čo skóroval proti Nottinghamu Forest
Diogo Jota dvíha dres na podporu Luisa Diaza po tom, čo skóroval proti Nottinghamu ForestAFP

Kolumbijská polícia ponúkla odmenu vo výške približne 48 000 dolárov za informácie, ktoré ju dovedú k únoscom. Liverpool vydal v nedeľu vyhlásenie, v ktorom uviedol, že "vie o prebiehajúcej situácii týkajúcej sa rodiny Luisa Díaza".

"Pevne dúfame, že sa táto záležitosť bezpečne a čo najskôr vyrieši. Dovtedy bude blaho hráča naďalej našou bezprostrednou prioritou," uvádza sa v ňom.

Manažér Klopp to označil za znepokojujúcu situáciu pre všetkých: "Bol to dosť ťažký večer. Nikdy predtým som to nezažil. Je to nová skúsenosť, ktorú som ale nepotreboval."