Leverkusen aj Liverpool znova dominovali, Slavia prehrala v Ríme. Kríza Ajaxu pokračuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen aj Liverpool znova dominovali, Slavia prehrala v Ríme. Kríza Ajaxu pokračuje

Aktualizované
Rimania doma proti Slavie potvrdili pozíciu favorita.
Rimania doma proti Slavie potvrdili pozíciu favorita.TASR
Futbalisti West Hamu prehrali vo štvrtkovom zápase Európskej ligy na pôde Olympiakosu tesne 1:2. Napriek tomu ostávajú na prvom mieste tabuľky. Doma potvrdilo pozíciu favorita Marseille, ktoré zdolalo AEK Atény. Tri body majú aj Liverpool, Leverkusen či AS Rím.

Skupina A

Olympiakos - West Ham 2:1

Olympiakos ťahal v negatívnom zmysle rekordnú sériu jedenástich zápasov v pohárovej Európe bez víťazstva, ktorú chcel ukončiť proti favoritovi. Vďaka zásahom Fortunisa a Rodineia zo záveru úvodného polčasu bol na najlepšej ceste. Paqueta v závere druhým gólom v EL po sebe znížil, ale na body to nestačilo. "Hammers" sú napriek tomu na čele. West Ham prvýkrát v histórii prehral v skupine zápas vonku na európskej scéne a zároveň ukončil sériu 17 duelov bez prehry.

Bačka Topola - Freiburg 1:3

Srbský nováčik pohárovej Európy na úvod trápil West Ham a dokonca remizoval s Olympiakosom. Výborne začal aj tentoraz, keďže vyhrával gólom Petroviča, ale Freiburg dokázal po zmene strán otočiť skóre tromi gólmi Grifa. Talian je s celkovo štyrmi zásahmi na čele tabuľky strelcov Európskej ligy.

Aktuálna tabuľka skupiny A.
Aktuálna tabuľka skupiny A.Flashscore

Skupina B

Olympique Marseille - AEK Atény 3:1

Marseille sa dostal na čele svojej skupiny, súperovi uštedril prvú prehru. Francúzskemu tímu v druhom polčase pomohla červená karta Stankoviča a hneď dve úspešné penalty, ktoré premenili Harit a Veretout. Prvý gól po viac ako dvoch mesiacoch streli portugalský útočník Vitinha.

Brighton - Ajax 2:0

Ajax pokračuje v zlej sezóne, prehral aj na pôde Brightonu a v skupine je na poslednej priečke. Prvý gól stretnutia vsietil Joao Pedro, bol už jeho štvrtý v tomto ročníku EL, takže spoločne s Grifom je na čele tabuľky strelcov. Brighton vyhral historicky prvé stretnutie na európskej scéne.

Skupina C

Aris Limassol - Real Betis 0:1

Slovenský záložník Július Szöke nastúpil v základnej zostave aj počas tretieho zápasu Arisu pri historickej účasti v skupinovej fáze niektorého z európskych pohárov. Jeho tím je však na poslednom mieste tabuľky, zatiaľ čo Betis po jedinom góle zápasu v podaní Ayozeho vyskočil na prvé. Gólovú akciu vypracoval mladý Diao, z ktorého rastie nová španielska hviezda.

Sparta Praha - Rangers 0:0

Slovenský krídelník Lukáš Haraslín po víkendovom zranení nebol k dispozícii, ale na lavičku sa druhýkrát dostal mladý brankár Jakub Surovčík. Pomerne špecifický zápas hral hosťujúci útočník Sima, bývalá opora Slavie. V Prahe nepadol ani jeden gól, oba tímy majú zhodne po štri body a sú za Betisom na druhom, resp. treťom mieste.

Aktuálna tabuľka skupiny C.
Aktuálna tabuľka skupiny C.Flashscore

Skupina D

Rákow Čenstochová - Sporting Lisabon 1:1

Už na začiatku zápasu síce Gyökeres videl červenú kartu, ale hostia sa dostali do vedenia zásluhou skúseného Coatesa a jeho prvého gólu v tejto súťažnej sezóne. Nakoniec prvý bod pre poľský tím v 80. minúte vystrelil Piasecki. Rákow ale ostáva na poslednom mieste.

Sturm Graz - Atalanta 2:2

Graz začal dobre, ale Muriel do prestávky otočil skóre, druhý gól padol z pokutového kopu. Domáci hrali síce takmer celý druhý polčas bez vylúčeného Hierländera, lenže v závere vyrovnal z penalty Horvat.

Aktuálna tabuľka skupiny D.
Aktuálna tabuľka skupiny D.Flashscore

Skupina E

Liverpool - Toulouse 5:1

Liverpool síce pretočil zostavu, ale poľahky vyhral. Japonec Endo strelil svoj prvý gól po letnom príchode na Anfield Road. Jeden pridal aj čoraz lepšie hrajúci holandský záložník Gravenberch. Portugalčan Jota vsietil svoj ôsmy presný zásah v posledných siedmich európskych zápasoch, pričom len štvrtý raz bol počas nich v základnej zostave. Liverpool si s plným počtom deviatich bodov upevnil miesto na čele tabuľky. Konečný výsledok spečatil Salah.

Saint-Gilloise - LASK Linz 2:1

Skupina F

Panathinaikos - Stade Rennes 1:2

Villarreal - Maccabi Haifa (odl.)

Skupina G

AS Rím - Slavia Praha 2:0

Slavia sa na Olympijskom štadióne v Ríme ešte ani nestihla rozhliadnuť a už skóroval počas prvej minúty Bove, ktorého našiel El Shaarawy. Ten zakrátko prihral aj na druhý gól, postaral sa oň v tejto sezóne oživený Lukaku. Belgičan sa presadil v každom z doterajších troch zápasov EL, celkovo má na konte osem gólov a to sa dvakrát trafil aj počas poslednej reprezentačnej prestávky. Slovenský krídelník Ivan Schranz nastúpil v základnej zostave hostí a na ihrisku bol 64 minút. Jeho krajania Jakub Hromada a Michal Tomič sedeli iba na lavičke náhradníkov.

Šerif Tiraspoľ - Servette Ženeva 1:1

Skupina H

Molde - Häcken 5:1

V Häckene rastie ďalší útočník, pretože 18-ročný Momodou Lamin Sonko strelil počas víkendu hetrik a celkovo má počas aktuálnej sezóny na konte už desať súťažných gólov. Ten jubilejný strelil na pôde nórskeho Molde, no z výhry sa tešiť nemohol. Molde strelilo až päť gólov a hostia ostávajú bez bodu na poslednom mieste s celkovým skóre 1:10.

Bayer Leverkusen - Karabach 5:1

Mladý záložník Florian Wirtz odohral skvelý zápas, jeden gól strelil a na tri prihral. Potvrdil tak skvostné čísla, pretože od začiatku minulého ročníka v Európskej lige nikto nezaznamenal viac "kanadských bodov" ako on. Hneď dvakrát sa presadil aj obranca Grimaldo, raz aj asistoval. Jubilejný desiaty gól v tejto sezóne strelil vo výbornej forme hrajúci útočník Boniface. Mužstvo trénera Xabiho Alonsa potvrdilo skvelú formu. V aktuálnom ročníku stále neprehralo a na čele tabuľky skupiny H má plný počet deviatich bodov.