Reina zatiaľ na dôchodok nemyslí. Rozhodne klub, hovorí veterán Villarrealu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Reina zatiaľ na dôchodok nemyslí. Rozhodne klub, hovorí veterán Villarrealu

Skúsený gólman stále neuvažuje o futbalovom dôchodku.
Skúsený gólman stále neuvažuje o futbalovom dôchodku.Profimedia
Pepe Reina oslávil koncom augusta 41. narodeniny, do starého železa každopádne stále nepatrí a ukázal to aj minulý týždeň. Brankárovi Villarrealu navyše stále nechýba chuť, pričom táto sezóna nemusí byť poslednou v jeho bohatej kariére.

Reina je odchovancom Barcelony a počas svojej kariéry strážil svätyne Liverpoolu, Neapolu, Bayernu Mníchov, AC Miláno, Aston Villy, Lazia a za Villarreal nastupuje už druhýkrát. Ešte vlani bol na palube "Žltej ponorky" jednotkou, tento rok ho nahradil Filip Jörgensen a Španiel tak odovzdáva mladému Dánovi cenné skúsenosti.

"Snažím sa Filipovi čo najviac pomôcť, aby sa stále zlepšoval. Kamarátstvo je kľúčová vec a neplatí to len vo futbale, ale aj v živote. Ak mal napríklad niekto dôvod na radosť po remíze 0:0 s Getafe, bol to on a potom ja," povedal Reina.

"Pokiaľ bude spolupráca plodná, budeme v nej pokračovať. V každom prípade to bude klub, kto rozhodne, či zostanem ešte jeden rok, dve sezóny, alebo či o pár mesiacov odídem," dodal.

Reina má vo svojej zbierke zlato z majstrovstiev sveta a majstrovstiev Európy a v aktuálnej sezóne zbiera štarty v Európskej lige. Pred šiestimi dňami Villarreal zdolal Rennes 1:0 a brankár mal leví podiel na zisku bodov, keď v závere zápasu zlikvidoval pokutový kop. Okrem toho sa stal novým španielskym rekordérom, keďže si pripísal 187. štart v európskych pohároch, čo je počet, ktorý nenazbieral žiadny jeho krajan.

"Nezostáva mi veľa času a dobre si uvedomujem, že sa blíži koniec mojej kariéry, čo ma núti snažiť sa zo všetkého vyťažiť maximum. Je to príjemný pocit, keď vám ľudia okolo vás hovoria, že si to zaslúžite. Vážim si náklonnosť všetkých a víťazstvo proti Rennes patrilo tým, ktorí ma sprevádzali na mojej ceste, mojej manželke a deťom," povedal bývalý španielsky reprezentant.