Yamal najmladší strelec La Ligy, Granada po štvrtý raz v rade bodovala s Barcou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Yamal najmladší strelec La Ligy, Granada po štvrtý raz v rade bodovala s Barcou

Aktualizované
Lamine Yamal sa v 16 rokoch a 98 dňoch stal historicky najmladším strelcom La Ligy.
Lamine Yamal sa v 16 rokoch a 98 dňoch stal historicky najmladším strelcom La Ligy.Profimedia
Futbalisti Villarrealu prehrali v zápase 9. kola španielskej La Ligy na domácej pôde proti nováčikovi z Las Palmas 1:2. Rovnakým skóre vyhralo Atlético Madrid nad Realom Sociedad. Barcelona nevyhrala v Granade, s ktorou doháňala dvojgólové manko od polhodiny hry.

Granada - Barcelona 2:2

Favorit z Katalánska prehrával už po sedemnástich sekundách, keď hostí šokoval Zaragoza. Strelil Barcelone najrýchlejší gól v aktuálnom storočí. Prekonal predchádzajúci zásah Karima Benzemu z roku 2011, ktorý sa presadil v 21. sekunde. Bryan Zaragoza bol pri chuti, pretože tesne pred naplnením polhodiny hry sa pohral s defenzívou "Blaugranas" a prekonal po druhý raz ter Stegena. Nemecký strážca svätyne stál v bráne v 388. zápase v drese Barcelony. Pred sebou má už len Andoniho Zubizarretu (410) a Victora Valdésa (535). 

Ešte do prestávky stihol znížiť Lamine Yamal a stal sa historicky najmladším strelcom španielskej La Ligy. Podarilo sa mu to v 16 rokoch a 87 dňoch. Po zmene strán sa začala naháňačka za obratom. Zverenci Xaviho Hernándeza prežili viacero príležitostí domácich a v 86. minúte kapitán Sergi Roberto vyrovnal. V nadstavenom čase najskôr pomohla ter Stegenovi bránková konštrukcia a na opačnej strane síce skóroval Félix, ale bol odmávaný ofsajd. Aj po štvrtý raz v rade dokázala Granada s Barcelonou bodovať.

Villarreal - Las Palmas 1:2

Villarreal nemá na úvod sezóny dobrú formu, pretože doposiaľ vyhral iba tri zápasy, z toho dva v La Lige. Momentálne ťahá sériu štyroch ligových duelov bez víťazstva, v nedeľu podľahol doma nováčikovi z Kanárskych ostrovov a v tabuľke klesol na šestnáste miesto. Las Palmas tretí raz vyhral, prvýkrát vonku a poskočil na pekné desiate miesto.

Hostia viedli po góloch Coca, pre ktorého to bol prvý presný zásah v najvyššej španielskej súťaži a Cardonu. V nadstavenom čase dokázal striedajúci Moreno iba znížiť. Vrátil sa po zranení a skóroval premiérovo od 17. septembra. Premiérovú asistenciu si po letnom príchode z Barcelony pripísal mladý Akhomach.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Atlético Madrid - Real Sociedad 2:1

Skóre zápasu otvoril svojim prvým po príchode do Atlétíca krídelník Samuel Lino. Premiérovú asistenciu v ročníku zaznamenal kapitán Koke. V 73. minúte vyrovnal Mikel Oyarzabal. Kapitán Realu Sociedad skóroval tretí raz v rade, pričom z ostatných piatich duelov má na konte päť gólov. Rozhodnutie priniesol v úplnom závere z pokutového kopu Antoine Griezmann. Francúz zariadil piatu súťažnú výhru "Atletov" po sebe. Tí sú v tabuľke na štvrtom mieste, hostia sa nachádzajú na šiestej pozícii. Baskičania prehrali premiérovo po štyroch výhrach a jednej remíze. V tejto sezóne nestačili iba na madridské veľkokluby - Real a Atlético.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Celta Vigo - Getafe 2:2

Anglický útočník Mason Greenwood strelil prvý gól za Getafe a svoj vôbec prvý od 19. januára 2022, kedy prispel k výhre Manchestru United na Brentfordom. Ten sa nakoniec ukázal ako rozhodujúci pri remíze 2:2. Gól a asistenciu zaznamenal Mayoral. Hostia viedli, domáci potom nepremenili penaltu, ale Bamba vyrovnal. Krátko na to videl červenú kartu obranca Getafe Duarte.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Deportivo Alavés - Real Betis 1:1

Betis nenadviazal na výhru proti Valencii a zaknihoval tretiu remízu z posledných piatich zápasov. Do vedenia ho síce dostal Ayoze, ale vyrovnanie priniesol vlastný gól Bellerína. V závere ešte videl červenú kartu José. Nováčik z Alavésu čaká na výhru päť duelov, za ten čas získal dva body a je na sedemnástom mieste.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore