Real pripravil Girone prvú prehru a je späť na čele, baskické derby ovládol Sociedad

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real pripravil Girone prvú prehru a je späť na čele, baskické derby ovládol Sociedad
Aktualizované
Táto oslava je v tejto sezóne už ikonická.
Táto oslava je v tejto sezóne už ikonická.Profimedia
Futbalisti RCD Mallorca remizovali v zápase 8. kola španielskej La Ligy na pôde Raya 2:2. Real Madrid v šlágri kola zdolal Gironu 3:0 a opäť je lídrom tabuľky. V najväčšom baskickom derby jasne triumfoval Real Sociedad, ktorý hladko porazil Bilbao.

Getafe - Villarreal 0:0

Priebeh stretnutia poznačila skorá červená karta, ktorú už v 23. minúte videl hosťujúci Álex Baena. Na gól však diváci čakali márne, pretože žiadny nepadol. Oba tímy v uplynulých troch zápasoch zhodne dvakrát remizovali a raz prehrali. Getafe sa nachádza na jedenástom mieste s deviatimi bodmi. Villarreal má o jeden menej a je na trinástej priečke.

Rayo Vallecano - RCD Mallorca 2:2

Slovenský obranca Martin Valjent opäť odohral v základnej zostave na pozícii stopéra celý zápas a pomohol Malorke k zisku bodu na pôde Raya. Madridský tím z posledných troch zápasov zaknihoval tri body a je siedmy. Hostia boli blízko k druhej výhre v sezóne, ktorou by poskočili už na pekné deviate miesto. ale v dramatickom závere dostali domáci k dispozícii penaltu. Tú najskôr Radamel Falcao zahodil, no musela sa opakovať a Kolumbijčan sa druhý raz nepomýlil.

Výbornú formu potvrdil kosovský útočník Vedat Muriqi, presadil sa už v štvrtom zápase po sebe a vrátane duelov za národný tím má na konte v uplynulých šiestich duelov šesť gólov. Brankár Dominik Greif bol znova iba na lavičke náhradníkov. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Girona - Real Madrid 0:3

Šláger kola sa hral v Katalánsku, kde pricestoval Real Madrid, ktorý je staronovým lídrom tabuľky, z prvého miesta odsunul práve Gironu, ktorá klesla na tretiu priečku za Barcelonu. Tréner Ancelotti proti tomuto súperovi vyhral prvýkrát v kariére, v rámci La Ligy tak porazil 28. rôzneho súpera. Hostia v zápase dominovali a od začiatku išli za tromi bodmi.

Hlavnou postavou stretnutia bol znova záložník Jude Bellingham, ktorý pri prvom góle presným centrom našiel Joseluho. O druhý sa po centri Kroosa z rohového kopu postaral Aurelien Tchouameni a tretí vsietil sám Bellingham. Role si vymenil s Joseluom, ktorý ho našiel nestráženého na päťke. Angličan má na konte šesť gólov a opäť je osamoteným lídrom tabuľky strelcov. Až za ním sú päťgóloví Lewandowski a Morata.

Tri body pre Real v nadstavenom čase domáci nezmenili, ale kapitán Nacho Fernández išiel veľmi riskantne do sklzu v strede poľa a podrážkou kopačky trafil Portuho, za čo videl červenú kartu. Zakrátko sa ešte strhla potyčka medzi obomi lavičkami.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Real Sociedad - Athletic Bilbao 3:0

Najväčšie baskické derby bolo jasnou záležitosťou Realu Sociedad, ktorý potvrdil výbornú formu a rivala porazil hladko 3:0 po góloch Le Normanda, ktorý strelil len svoj tretí gól od začiatku sezóny 2020/21, Kuba a Oyarzabala. Tento tím vyhral už tretí zápas po sebe a stále platil, že podľahol iba Realu Madrid. V tabuľke sa tak nachádza na štvrtom mieste, kde preskočil práve Bilbao. 

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore