Valjentov tím ukradol body Barcelone. Xavi: Súperom to príliš uľahčujeme

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Valjentov tím ukradol body Barcelone. Xavi: Súperom to príliš uľahčujeme
Malorka potešila domáce publikum.
Malorka potešila domáce publikum.Profimedia
Barcelona druhýkrát v tejto sezóne stratila body. Na pôde Malorky v 7. kole La Ligy iba remizovala 2:2 a prišla o päťzápasovú víťaznú šnúru vo všetkých súťažiach. Bod pre hostí zachránil v 75. minúte stredopoliar Fermín López (20), za domácich odohral celý duel slovenský obranca Martin Valjent (27). Katalánci naďalej vedú tabuľku o bod pred Gironou, ktorá má však zápas k dobru.

Malorka sa ujala vedenia v ôsmej minúte, keď zaváhanie brankára Marca-Andreho ter Stegena potrestal Vedat Muriqi. Hostia síce vyrovnali zásluhou Raphinhu, no inkasovala gól do šatne po hlavičke Pratsa. Deľbu bodov zariadil po prihrávke brazílskeho strelca gólu López, ktorý absolvoval len druhý ostrý zápas za Barcelonu.

Tréner hostí Xavi Hernández po zápase nebol spokojný s defenzívnou činnosťou. "Takéto ľahkovážne chyby sa nemôžu opakovať. Musíme sa zlepšiť, minulý rok sme boli veľmi spoľahliví a sústredení v obrane," uviedol pre agentúru DAZN Xavi, ktorý obmenil káder v dôsledku nabitého programu svojho tímu.

V piatok čaká "Blaugranas" stretnutie so Sevillou a v utorok sa predstaví v skupine H Ligy majstrov na ihrisku Porta. V základe nebol prvýkrát v sezóne Robert Lewandowski a vpredu operoval Ferran Torres. Po prvý raz nastúpil v základe obranca Iňigo Martínez, pre zranenia nehrali stredopoliari Pedri a Frenkie de Jong.

K víťazstvu či remíze s Barcelonou nemala minulú sobotu ďaleko ani Celta Vigo, ktorá viedla 2:0, no napokon prehrala 2:3. "Mallorka to od začiatku zavrela a hrozila z protiútokov. Nie sme spokojní s predošlými dvomi zápasmi, musíme sa zlepšiť, súperom to príliš uľahčujeme," povedal k utorňajšiemu stretnutiu stredopoliar hostí Oriol Romeu. Jeho tím stratil prvýkrát body hneď v prvom kole ligy, keď remizoval 0:0 na ihrisku Getafe.

"Los Piratas" sú so šiestimi bodmi na 15. mieste o skóre pred Deportivom Alavés. Po siedmich dueloch majú na konte tri remízy a jeden triumf na pôde Celty Vigo. "Hrali sme proti skvelému tímu, ale keď ste bojovní, šťastie sa prikloní na vašu stranu. Myslím si, že výsledok je spravodlivý," prezradil strelec úvodného gólu Muriqi.

Neúplná tabuľka La Ligy
Neúplná tabuľka La LigyFlashscore