Nezastaviteľný Bellingham prekonal rekord Ronalda, Valjent prispel k remíze

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nezastaviteľný Bellingham prekonal rekord Ronalda, Valjent prispel k remíze
Aktualizované
Bellingham je proste nezastaviteľný.
Bellingham je proste nezastaviteľný.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vyhrali v zápase 8. kola španielskej La Ligy proti Osasune a naďalej sú lídrom tabuľky. Na druhú priečku poskočila Girona, ale v nedeľu ju bude môcť predbehnúť Barcelona.

Cádiz - Girona 0:1

Girona pred týždňom podľahla Realu Madrid a prehrala prvý zápas v sezóne, ale chuť si napravila na pôde Cádizu, ktorý hral od 10. minúty bez vylúčeného Machísa. V stretnutiach domáceho tímu išlo počas tejto sezóny už o šieste vylúčenie, z toho tretie pre Cádiz. Katalánsky tím ale presilovku využil až po hodine hry, kedy Couto pripravil loptu na strelu k žrdi Aleixovi Garcíovi. Hostia udržali tretie čisté konto. Andalúzsky celok čaká na výhru už päť duelov po sebe.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Real Madrid - Osasuna 4:0

Tréner Ancelotti riešil najväčší otáznik v defenzíve, pretože zranení sú Militao aj Alaba, stopku na tri zápasy dostal Nacho, a tak Realu ostal jediný stopér Rudiger, ktorého doplnil defenzívny záložník Tchouameni. Do zostavy sa vrátil Modrič, nastúpil ako kapitán. Hosťujúci lodivod Arrasate bol iba na tribúne, keďže mu plynul dvojzápasový trest pre kritiku rozhodcov.

Domáci boli jasným favoritom, ale s Osasunou v posledných dvoch stretnutiach na Santiago Bernábeu vždy iba remizovali. Vedenia sa ujali hneď na úvod, svoj siedmy gól v tejto sezóne strelil vo fantastickej forme hrajúci Jude Bellingham. Angličan navyše v druhom polčase skóroval aj ôsmy raz v ôsmom stretnutí sezóny, čím prekonal rekord Cristiana Ronalda, ktorý sa počas svojich prvých ôsmich duelov presadil sedemkrát. 

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Po góle Viníciusa Real premiérovo v tejto sezóne viedol doma o tri presné zásahy. Brazílčan následne prihral Joseluovi, pre skúseného Španiela to bol už piaty zásah v ročníku 2023/24. Presadil sa v troch ligových dueloch po sebe. Dve asistencie zaznamenal Valverde. Joselu ešte zahodil penaltu. Naďalej platí, že Osasuna nevyhrala na pôde Realu Madrid od roku 2004, takže skoro 20 rokov. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashcore

RCD Mallorca - Valencia 1:1

Slovenský obranca Martin Valjent odohral v drese domácich celé stretnutia, jeho krajan Dominik Greif bol iba na lavičke náhradníkov. Malorka začala lepšie, no na úvodný zásah Rodrígueza odpovedal López a oba tímy si body rozdelili.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Sevilla - Rayo Vallecano 2:2

V polovici prvého dejstva viedlo Rayo už dvojgólovým rozdielom, ale domáci po zmene strán pridali do tempa a v šiestej nadstavenej minúte vyrovnal En Nesyri. Sevillčania nevyhrali v druhom kole po sebe, kým Vallecano pokračuje v remízových rezultátoch. Bol ich štvrtý v rade.

Neúplná tabuľka La Ligy
Neúplná tabuľka La LigyFlashscore