Hey Jude. Bellingham opäť žiaril, odmietol prirovnania k Maradonovmu gólu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hey Jude. Bellingham opäť žiaril, odmietol prirovnania k Maradonovmu gólu

Mladý Angličan má skvostnú formu.
Mladý Angličan má skvostnú formu.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid majú po dvoch zápasoch skupinovej fázy Ligy majstrov na konte plný počet bodov. V utorkovom stretnutí C-skupiny na pôde SSC Neapol ich za triumfom 3:2 opäť potiahol anglický reprezentant Jude Bellingham. Dvadsaťročný stredopoliar potvrdil úžasnú formu asistenciou a individuálnou akciou, počas ktorej vystavil do role štatistov až päticu brániacich hráčov "Partenopei" vrátane slovenského stredopoliara Stanislava Lobotku (28). Ten nastúpil v základnej zostave SSC a odohral 88 minút. Svoje ukážkové sólo však Bellingham odmietol porovnávať s gólom miestnej legendy Diegom Maradonom na MS 1986 v Mexiku vo štvrťfinále proti Anglicku.

Zápas v meste pod Vezuvom, ktorým počas uplynulých dní otriasli série zemetrasení, začal vo vysokom tempe. Prvýkrát sa štadión "triasol" v 19. minúte po úspešnej hlavičke domáceho Lea Ostigarda. "Biely balet" však ešte do polčasovej prestávky nepriaznivý stav otočil. V oboch prípadoch preukázal obrovskú formu Bellingham. Najskôr v 27. minúte pripravil gól Viníciusovi Jr. a v 34. predviedol nádherné sólo, ktorému sa iba prizerala pätica brániacich hráčov vrátane Lobotku.

Neapol - Real Madrid 2:3

"Je to mladík, ktorý všetkým ukazuje, aký má mimoriadny talent. Je úžasné, že má len 20 rokov, pretože má silnú osobnosť, charakter a veľkú kvalitu," pochválil anglického stredopoliara tréner Realu Carlo Ancelotti.

Bellingham pred týždňom rozhodol v záverečných sekundách stretnutia o výhre Realu nad Unionom Berlín (1:0) a so šiestimi gólmi vedie tabuľku strelcov v španielskej La Lige. Napriek tomu ukázal, že zostáva pri zemi, keď svoj gól odmietol zrovnávať so slávnym sólom Maradonu z MS 1986: "Myslím si, že toto je prehnané."

Hodnotenie aktérov zápasu.
Hodnotenie aktérov zápasu.Flashscore

Po zmene strán hráči Neapolu zvýšili aktivitu a v 54. minúte im bol odmenou vyrovnávajúci gól. V pokutovom území zahral rukou kapitán hostí Nacho Fernández a jedenástku premenil Poliak Piotr Zielinski, ktorý s prispením žrde vyrovnal na 2:2. Rozhodujúci moment prišiel v 78. minúte, keď z diaľky vyslal tvrdú strelu Federico Valverde a lopta po odraze od brvna do ruky domáceho brankára Alexa Mereta skončila v bráne. Pekný moment bol napokon zapísaný ako vlastný gól.

"Na konci som pozrel na výsledkovú tabuľku a trochu ma mrzelo, že tam nebolo meno Valverde. Jeden z ich hráčov si ma doberal, že to nebol môj gól. Je to v poriadku, kľúčové je, že sme zvíťazili," poznamenal 25-ročný Uruguajčan.

Neapol má po dvoch stretnutiach na konte tri body za úvodné víťazstvo v Brage (2:1). "Výkon bol z našej strany dobrý, z výsledku sme však sklamaní. Futbal je taký, že potrebujete strieľať góly. Musíme hrať takto aj naďalej, musíme rásť, byť v určitých momentoch vyzretejší, agresívnejší a viac kontrolovať loptu," povedal domáci kouč Rudi Garcia, na ktorého nadviazal krídelník SSC Matteo Politano"Real je skvelý, ale my sme hrali na ich úrovni. V druhom polčase sme dominovali, takže výsledok je pre nás sklamaním."