Lobotkov Neapol? Jeden z najlepších tímov v Taliansku, vraví Ancelotti pred bitkou v LM

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lobotkov Neapol? Jeden z najlepších tímov v Taliansku, vraví Ancelotti pred bitkou v LM

Ancelotti viedol tím Neapolu v 73 dueloch.
Ancelotti viedol tím Neapolu v 73 dueloch.Reuters
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti (64) pred zápasom Ligy majstrov v Neapole povedal, že ho čaká najťažší zápas skupinovej fázy. Vo farbách súpera Španielov by sa mal predstaviť aj Stanislav Lobotka (28).

Líder La Ligy Real začal svoju cestu za rekordným 15. európskym pohárom minulý mesiac domácim víťazstvom 1:0 nad Unionom Berlín, zatiaľ čo taliansky majster Neapol, ktorý je momentálne tretí v Serii A, vyhral 2:1 na pôde Sportingu Braga.

Utorňajší súboj na štadióne Diega Armanda Maradonu by mohol byť kľúčový pre ciele oboch kádrov obsadiť prvé miesto v skupine C, v ktorej sú favoritmi na postup do osemfinále.

"Budeme hrať proti jednému z najlepších tímov v Taliansku. Vlani sa im darilo veľmi dobre. Bude to vyrovnaný zápas, pretože majú vysokú úroveň. Pre nás to bude najťažší duel skupinovej fázy. Nechcem povedať, že sme si na to zvykli, ale ťaží nás dres tohto klubu," uviedol Ancelotti, ktorý Neapol kedysi viedol.

Talian pôsobil pod Vezuvom v rokoch 2018 až 2019. Pri kormidle bol počas 73 zápasov a viedol tím pri neporaziteľnosti v skupinovej fáze Ligy majstrov, než bol prepustený, keď sa s mužstvom prepadol na siedme miesto Serie A.

"Zažil som pozitívne chvíle, je to nádherné mesto. Boli aj menej dobré momenty, ale mám spomienky na pozitívne skúsenosti. Keď vzťah medzi klubom a trénerom nenesie správny pocit, je lepšie skončiť," vysvetlil a doplnil:

"Myslím si, že to bolo správne rozhodnutie pre Neapol aj pre mňa, pretože po dvoch rokoch som sa vrátil do najlepšieho klubu na svete." Madridčania a "Partenopei" sa naposledy stretli v Lige majstrov v osemfinále ročníka 2016/17, keď španielski giganti ovládli oba súboje 3:1 a dokráčali si po titul.

Forma oboch klubov pred stretom v LM
Forma oboch klubov pred stretom v LMFlashscore