EFL Cup uvidí reprízu posledného finále, Rodákov Fulham mieri na druholigovú pôdu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EFL Cup uvidí reprízu posledného finále, Rodákov Fulham mieri na druholigovú pôdu

Rodák vychytal postup Fulhamu.
Rodák vychytal postup Fulhamu.AFP
Odmenou Newcastlu za vyradenie Manchestru City z EFL Cupu je osemfinálová cesta na pôdu držiteľa pohára Manchestru United, zatiaľ čo Arsenal zamieri k londýnskemu rivalovi West Hamu a Liverpool sa stretne s Bournemouthom.

Jediný gól zápasu v Newcastli strelil Alexander Isak, "straky" tak hneď na začiatku ukončili nádeje Pepa Guardiolu na zisk ďalšej trofeje. Porazený finalista z minulej sezóny sa v repríze finále stretne s obhajcom - Manchestrom United.

"Prvý polčas bol ťažký. Myslím si, že sme nehrali obzvlášť dobre, ale kvalitne sme bránili. V druhej polovici sme boli výborní vo väčšine aspektov, útočili sme naozaj dobre a pravdepodobne sme si nakoniec zaslúžili vyhrať," vravel tréner Eddie Howe.

"Red Devils" na Old Trafforde zdolali Crystal Palace 3:0. Brighton končí v súťaži po prehre na pôde Chelsea. Postup si zabezpečili aj Everton a Arsenal. Rekordný deväťnásobný víťaz z Liverpoolu porazil na Anfield Road Leicester City 3:1. Víťazstvo bolo pre "The Reds" siedmym v rade vo všetkých súťažiach.

"Nebol to najlepší začiatok, v skutočnosti to bol pravý opak. V prvom polčase sme mali veľké šance a nemohli sme uveriť, že sme neskórovali," povedal manažér Jürgen Klopp.

Fulham vyhral doma nad druholigovým Norwichom City 2:1. V bráne hostiteľa sa predstavil Marek Rodák a svojím výkonom pomohol k prieniku do ďalšej fázy. West Ham United triumfoval na pôde Lincoln City a v ďalšom kole hostí Arsenal. Blackburn Rovers v zápase s najvyšším počtom gólov zvíťazil nad Cardiffom City 5:2.

Žreb osemfinále EFL Cupu
Žreb osemfinále EFL CupuTwitter / @SkyFootball