Chelsea po mesiaci strelila gól, Liverpool musel otáčať. City v Ligovom pohári končí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea po mesiaci strelila gól, Liverpool musel otáčať. City v Ligovom pohári končí

Newcastle udržal čisté konto a z Ligového pohára vyradil Manchester City.
Newcastle udržal čisté konto a z Ligového pohára vyradil Manchester City.Profimedia
V stredajšom programe 3. kola anglického Ligového poháru (EFL Cup) splnili pozície favoritov hráči Arsenalu, Chelsea, Liverpoolu, Fulhamu či West Hamu. Manchester City prekvapivo končí, nad jeho sily bol Newcastle. Žreb 4. kola sa uskutoční ešte dnes v noci, zápasy sú na programe koncom októbra.

Brentford - Arsenal 0:1

Po troch zápasoch v pozícii náhradníka sa do brány Arsenalu vrátil Aaron Ramsdale. David Raya v súboji proti svojmu kmeňovému klubu nebol ani na lavičke. Len tretí raz počas aktuálneho ročníka zasiahol do hry poľský obranca Jakub Kiwior. Bývalý hráč Podbrezovej či Žiliny bol druhý raz v základnej zostave. Debut v áčku hostí zažil 19-ročný krídelník Charles Sagoe. Jediný gól stretnutia vsietil Reiss Nelson. Bol jeho premiérový v sezóne a prvý od 4. marca, keď rozhodol o výhre nad Bournemouthom.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Chelsea - Brighton 1:0

Chelsea odohrala počas septembra tri ligové zápasy a ani v jednom nestrelila gól, no nakoniec neukončí mesiac bez streleného zásahu, pretože skóre stretnutia na Stamford Bridge otvoril Nicolas Jackson. Celkovo čakali zverenci trénera Pochettina na gól 339 minút. Pre senegalského útočníka to bol prvý zásah od 30. augusta, keď zároveň strelil aj ten posledný gól Chelsea a bola z toho posledná výhra klubu.

Na ďalšiu čakal londýnsky tím skoro mesiac. Asistenciu zaznamenal Cole Palmer, takže premiérovo sa podieľal na presnom zásahu v drese "The Blues". Tí nakoniec porazili Brighton. V rámci všetkých súťaží sa tak stalo prvýkrát od septembra 2020.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Liverpool - Leicester 3:1

Leicester začal na Anfielde výborne, veď už v tretej minúte otvoril skóre svojim piatym gólom počas tejto sezóny mladý odchovanec klubu Kasey McAteer. Začali sa tak napĺňať štatistiky, ktoré hovoria, že doteraz v aktuálnom ročníku z tímov v profesionálnych anglických ligách vonku neprehrali iba "líšky", Manchester City a Ipswich Town. 

To ale odmietol najskôr Cody Gakpo a následne Dominik Szoboszlai tým, že otočili výsledok. Pri druhom zásahu si Wataru Endo pripísal prvú asistenciu v novom pôsobisku. Konečný výsledok stanovil Diogo Jota. Liverpool neprehral už svoj devätnásty súťažný zápas v rade.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Fulham - Norwich 2:1

Slovenský brankár Marek Rodák dostal podľa očakávaní šancu v bráne Fulhamu, keďže počas pohárových stretnutí má prednosť pred jednotkou Lenom. Bol to jeho druhý štart počas aktuálnej sezóny, v predošlom kole pomohol k postupu cez Tottenham. Čisté konto síce neudržal, ale mohol sa tešiť z triumfu. Za domácich sa trafili Vinícius a Iwobi, hosťujúci Sainz už iba korigoval výsledok.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Newcastle - Manchester City 1:0

Odkedy prišiel tréner Pep Guardiola do Manchestru City, tak Ligový pohár vyhral päťkrát zo siedmich pokusov. Ďalší triumf nateraz nepridá, pretože o jediný gól stretnutia sa postaral domáci útočník Alexander Isak. Newcastle nadviazal na víkendovú výhru 8:0 nad Sheffieldom United. "Citizens" prišli o šancu získať druhú trofej tohto ročníka, keďže na úvod prehrali bitku o Community Shield.

Svoj prvý štart za hostí v základnej zostave absolvoval mladý nórsky krídelník Oscar Bobb. Oba tímy nastúpili v pozmenených zostavách a šancu dostali aj hráči zo širšieho kádra. Napriek tomu medzi tromi žrďami "strák" znova stál Nick Pope, pričom slovenský brankár Martin Dúbravka nebol ani na lavičke náhradníkov. Hostia prvýkrát v sezóne prehrali po 90 minútach.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Výsledky ďalších zápasov:

Aston Villa - Everton 1:2

Blackburn - Cardiff 5:2

Bournemouth - Stoke City 2:0

Lincoln - West Ham 0:1