Ten Hag očakáva od Garnacha väčší prínos: Musíme od neho vyžadovať viac

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ten Hag očakáva od Garnacha väčší prínos: Musíme od neho vyžadovať viac

Garnacho si otvoril strelecký účet aktuálnej sezóny.
Garnacho si otvoril strelecký účet aktuálnej sezóny.AFP
Erik ten Hag (53) varoval Alejandra Garnacha (19), že jeho doterajšie výkony v aktuálnej sezóne neboli dosť dobré. Tréner Manchestru United tak urobil napriek tomu, že tínedžer skóroval pri utorňajšom víťazstve v Ligovom pohári proti Crystal Palace.

United zmiernili tlak na ten Haga, keď po sobotňajšom triumfe v Burnley v Premier League zdolali Crystal Palace 3:0 v treťom kole EFL Cupu. Garnacho poslal United do vedenia zásahom v prvom polčase. V ďalšom priebehu duelu sa presadili Casemiro a Anthony Martial, čím spečatili víťazstvo a postup do ďalšej fázy súťaže.

Pre mladého Argentínčana to bolo prvé 90-minútové predstavenie v aktuálnom ročníku. "Videli ste, že na začiatku sezóny dostal svoje príležitosti, jeho prínos nebol dostatočne dobrý. Musí sa naučiť, že keď si bude robiť svoju prácu aj v obrane, vždy bude mať svoju šancu a stále bude rozhodujúci, pretože má veľké kvality," povedal ten Hag a dodal:

"Chcem vidieť, že do pokutového územia prenikne na správnom mieste, aby následne mohol zakončiť. Všetci ho majú radi, fanúšikovia, tím aj ja, ale musíme od neho vyžadovať viac a tlačiť ho, pretože dokáže hrávať na veľmi vysokej úrovni. Musí to ukazovať každý deň."

Na Holanďana urobil väčší dojem Sofyan Amrabat, ktorý si po pár debutových okamihoch v obrane na pôde Burnley teraz pripísal prvý štart v základnej zostave na svojom obvyklom mieste v strede poľa. Maročan prišiel do klubu na hosťovanie z talianskej Fiorentiny v deň uzávierky prestupov.

"Sofyan je tam, kde ho tím potrebuje. Môže hrať na viacerých postoch. Každý hráč má svoju obľúbenú pozíciu, ale on dodáva hre určitú dynamiku," vravel lodivod "Red Devils".

Ten Hag odmietol odpovedať na otázky o Jadonovi Sanchovi, ktorý je terčom kritiky za nedostatočnú športovú formu. "Nehovorím o osobných záležitostiach a o hráčoch, ktorí nie sú k dispozícii," uviedol v krátkosti.

Výsledky posledných zápasov United
Výsledky posledných zápasov UnitedFlashscore