Goretzka pred bitkou s Dortmundom o čelo Bundesligy: Chceme 11. titul v rade

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Goretzka pred bitkou s Dortmundom o čelo Bundesligy: Chceme 11. titul v rade
Bayern čaká ostrý stret.
Bayern čaká ostrý stret.Profimedia
Leon Goretzka (28) z Bayernu Mníchov si uvedomuje, že na hviezdy rekordného majstra Bundesligy je pred vrcholom sezóny a zápasom proti Borussii Dortmund vyvíjaný mimoriadny tlak. Po desiatich majstrovských tituloch v rade nechce byť súčasťou tímu, ktorý by túto sériu prerušil. 

Nemecký reprezentant pred sobotňajším súbojom o vrchol tabuľky svojmu mužstvu verí. Bavorov čaká meranie síl s Dortmundom, ktorý má na prvom mieste náskok jediného bodu.

"Sme pod tlakom, o tom niet pochýb. Do tejto situácie sme sa dostali sami. Nemôžeme si dovoliť ďalšiu stratu. Presne v takýchto situáciách sme sa ako Bayern nachádzali aj v minulosti. Plán na sobotu je jasný," vyjadril sa Goretzka.

Čelo tabuľky Bundesligy
Čelo tabuľky BundesligyFlashscore

Niekdajší hráč Schalke takisto priznal, že podobné súboje značne obľubuje: "Tieto zápasy si neskutočne užívam, veľmi sa teším. Do Bayernu som prestúpil pre tieto situácie, chcem byť v tomto klube, cítiť tlak, vybojovať si to, vyhrať tento zápas. Môžem len povedať, že sme pripravení. Chceme jedenásty majstrovský titul v rade!"

To, že Mníchovčanom v posledných týždňoch chýbala konzistencia, by sa podľa neho už nemalo opakovať. "Všetci sme boli vyzvaní, aby sme si počínali oveľa lepšie. Mentalitu ako v osemfinále Ligy majstrov proti Parížu St. Germain musíme predvádzať častejšie," zakončil.