Granit Xhaka sa chystá vrátiť do Bundesligy: Leverkusen dolaďuje posledné detaily

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Granit Xhaka sa chystá vrátiť do Bundesligy: Leverkusen dolaďuje posledné detaily

Granit Xhaka bude, pravdepodobne, v budúcej sezóne opäť hrať v Bundeslige.
Granit Xhaka bude, pravdepodobne, v budúcej sezóne opäť hrať v Bundeslige.Profimedia
Podľa prestupového špecialistu Fabrizia Romana je prestup Granita Xhaku (30) z Arsenalu do Bayeru Leverkusen tesne pred sfinalizovaním. Jeho informácie sa zhodujú s nedávnymi vyjadreniami švajčiarskeho futbalistu pre denník Standard, podľa ktorého by duel proti Wolves mohol byť jeho posledným v drese Gunners.

"Chcem fanúšikom niečo vrátiť v nedeľňajšom zápase, ktorý by mohol byť mojím posledným." Podľa Romana je Leverkusen pripravený zaplatiť za Xhaku, ktorého zmluva v Arsenale platí do leta 2024, prestupovú čiastku 15 miliónov eur. Hovorí sa o štvorročnom kontrakte.

Švajčiar sa v tejto sezóne po roztržke s fanúšikmi v roku 2019, ktorá okrem iného viedla k strate kapitánskej pásky, dal dokopy a odohral jeden z najlepších rokov v kariére.

Granit Xhaka: zmierenie s fanúšikmi

"Kde som bol pred tromi rokmi a kde som dnes. Dospel som ako človek, ale aj ako hráč," povedal 30-ročný stredopoliar, ktorý sľúbil včasné rozhodnutie.

"Keď budeme na budúci týždeň vedieť viac, ako bude moja budúcnosť vyzerať, odvďačím sa fanúšikom. Pretože to, ako sa ku mne správajú po tom, čo sa stalo v minulosti, som, ak mám byť úprimný, nečakal."

Xhaka prestúpil na Emirates Stadium z Borussie Mönchengladbach v lete 2016. Za Arsenal odohral 296 zápasov (21 gólov/29 asistencií). V prebiehajúcom ročníku strelil sedem presných zásahov a pridal rovnaký počet gólových prihrávok. Teraz je tesne pred návratom do Bundesligy. Podľa Fabrizia Romana je to len otázka posledných "detailov."