Hoeness potvrdil záujem o Alonsa: Je absolútnou špičkou, ale nebude ľahké ho priviesť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hoeness potvrdil záujem o Alonsa: Je absolútnou špičkou, ale nebude ľahké ho priviesť

Prevezme Xabi Alonso Bayern?
Prevezme Xabi Alonso Bayern?Profimedia
Čestný prezident klubu Uli Hoeness potvrdil, že Bayern Mníchov má záujem o získanie Xabiho Alonsa (42), trénera Leverkusenu. Bavorský gigant si je zároveň vedomý, že o španielskeho kormidelníka bude musieť bojovať s rivalmi kalibru Real Madrid či Liverpool. Momentálne druhý tím nemeckej ligy už vopred oznámil, že Thomas Tuchel (50) po sezóne skončí na jeho lavičke.

Alonso má s Leverkusenom zmluvu do roku 2026 a svoju budúcnosť odmietol komentovať. Výsledky Bayeru však pútajú veľkú pozornosť. Jeho tím drží sériu 38 zápasov bez prehry vo všetkých súťažiach a v tejto sezóne zostáva v hre o majstrovské treble. Bundesligu vedie o desať bodov pred Bayernom a postúpil do štvrťfinále Európskej ligy či semifinále Nemeckého pohára.

"V súčasnosti nie je k dispozícii takmer žiadny vhodný tréner, ktorý by bol voľný. Máme záujem o trénera, ktorý má platnú zmluvu a darí sa mu. Xabi Alonso dokázal, že je absolútnou špičkou. Nebude ľahké prilákať ho do Bayernu, pretože oňho majú záujem aj kluby ako Liverpool, Real Madrid či samotný Leverkusen," prízvukoval Hoeness pre nemeckú športovú stránku Run.

Bývalý prezident klubu vylúčil možnosť, že by Bayern angažoval Sebastiana Hoenessa. Jeho synovec nedávno predĺžil kontrakt v Stuttgarte do konca sezóny 2026/27.

"Jeho nevýhodou je, že nesie priezvisko Hoeness. Keby nemal toto meno a mal rovnaké výsledky, pravdepodobne by sme po ňom siahli," povedal 72-ročný Hoeness, ktorý vo finále majstrovstiev Európy 1976 proti Československu nepremenil osudnú penaltu v rozstrele.

Alonso hral za Bayern, Real Madrid a Liverpool, na lavičke ktorého po sezóne z vlastného rozhodnutia skončí úspešný Jürgen Klopp.