Hoffenheim na víťaznej vlne, porýnske derby nerozhodne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hoffenheim na víťaznej vlne, porýnske derby nerozhodne

Aktualizované
Súboj medzi Kolínom a Gladbachom gól nepriniesol.
Súboj medzi Kolínom a Gladbachom gól nepriniesol. Profimedia
Kolín nevyužil výhodu domáceho prostredia a v 26. kole Bundesligy remizoval s Mönchengladbachom 0:0. Októbrový zápas medzi oboma tímami priniesol sedemgólové divadlo, počas ktorého bol vylúčený Florian Kainz (30). V prvom polčase, keď mali "capkovia" navrch, mohol odčiniť prehru z priameho kopu. Nestalo sa. Hostia sa po zmene strán prebudili, ale ani oni nepotešili svojich fanúšikov gólom.

Kolín - Mönchengladbach 0:0

Skorý šok pre Borussiu mohol priniesť pošmyknutie Itakura, po ktorom sa do zakončenia dostal Davie Selke. Jonas Omlin zabránil otváraciemu zásahu. V 23. minúte nemohol brankár Gladbachu nič robiť s výborne zakrúteným pokusom z priameho kopu, lenže Kainzova nádejná strela napokon rozvlnila bočnú sieť.

Na ihrisku sa zdalo, že hra je vyrovnaná, ale v záverečnej tretine to bol útok "capkov", ktorý prinášal väčšiu hrozbu. Svedčí o tom aj strela Erica Martela v 38. minúte, Omlin si aj naďalej držal čisté konto.

Oba tímy mali podobné číslo xG.
Oba tímy mali podobné číslo xG.Opta by Stats Perform

Polčasový príhovor Daniela Farkeho musel na jeho zverencov zabrať, pretože boli v ofenzíve oveľa aktívnejší. Thuram prvýkrát rozvášnil fanúšikov Borussie v 51. minúte, ale na prihrávku svojho spoluhráča do šestnástky nenadviazal presným zakončením.

Neuhaus podobnú situáciu zopakoval o niekoľko minút neskôr, ale ani on nedokázal zužitkovať postupnú akciu svojho tímu. Zápas dvoch rozdielnych polčasov nebol chudobný na šance ani podporu fanúšikov, no to najdôležitejšie nezabezpečili samotní hráči.

Kolínčania vyhrali naposledy v Bundeslige 12. februára proti Frankfurtu, Mönchengladbach o týždeň neskôr proti Bayernu.

Werder Brémy - TSG 1899 Hoffenheim 1:2 (0:0)

Góly: 76. Pieper - 50. Kramarič, 52. Baumgartner

Hoffenheim rozhodol o druhom víťazstve v rade v priebehu dvoch minút. Najprv sa presadil Kramarič, ktorého pred bránou ideálne našiel centrom zľava Angelino. O dve minúty na to, po ďalšej rýchlej akcii, prišiel center sprava z kopačky Kadeřábka, ktorý hlavou zakončil Baumgartner. Hostia odskočili na tri body pásmu zostupu. Werder sa pohybuje s 31 bodmi v strede tabuľky.