Hertha po krásnom góle Dárdaia získala dôležité body, Kolín nedal šancu Frankfurtu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hertha po krásnom góle Dárdaia získala dôležité body, Kolín nedal šancu Frankfurtu

Aktualizované
Hertha zaznamenala dobrý výsledok po dlhej dobe.
Hertha zaznamenala dobrý výsledok po dlhej dobe.Profimedia
Futbalisti berlínskej Herthy vyhrali v zápase 20. kola nemeckej Bundesligy proti Borussii Mönchengladbach. Rozdielom troch gólov skončil aj súboj medzi Kolínom a Frankfurtom.

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 4:1 (1:1)

Góly: 31. Ngankam, 53. Dárdai, 90+1. Scherhant, 90+6. Lukebakio - 18. Elvedi

Hertha potrebuje v boji o záchranu každý bod a hneď tri získala proti favoritovi na domácej pôde. Obranca Nico Elvedi síce hlavičkou po rohovom kope poslal hostí do vedenia, ale po polhodine hry vyrovnal Jessic Ngankam. Ten sa ocitol osamotený v malom vápne a po presnej prihrávke nemal problém prekonať Omlina.

Márton Dárdai síce na konci úvodného polčasu ešte veľkú šancu zahodil, no v 53. minúte dostal pred šestnástkou loptu proti nohe a nádhernou bombou ľavačkou z prvej nasmeroval zakončenie od brvna za čiaru. Pritom práve v nedeľu oslavoval 21. narodeniny. Konečný výsledok ešte v nadstavená upravili Scherhant a z penalty aj Lukebakio.

Slovenský obranca domácich Peter Pekarík nehral pre zranenie bedrového kĺbu. Hertha uspela po štyroch prehrách, no stále je v pásme zostupu na šestnástom mieste. Mönchengladbach ostal desiaty. 

1. FC Kolín - Eintracht Frankfurt 3:0 (0:0)

Góly: 71., 86. Skhiri, 49. Hübers

Dva góly Kolína strelil tuniský stredopoliar Ellyes Skhiri. "Capkovia" po sérii troch remíz bodovali tentoraz naplno a poskočili v tabuľke na 11. priečku. Frankfurt zostal na šiestom mieste.