Istota v bráne sa meniť nebude. Bayern predĺžil kontrakt s Neuerom aj Ulreichom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Istota v bráne sa meniť nebude. Bayern predĺžil kontrakt s Neuerom aj Ulreichom

Duo brankárov sa teší na ďalšiu spoluprácu.
Duo brankárov sa teší na ďalšiu spoluprácu.Profimedia
Aktuálne druhé mužstvo nemeckej Bundesligy si poistilo svojich gólmanov. Bayern Mníchov predĺžil zmluvy s brankármi Manuelom Neuerom (37) a Svenom Ulreichom (35) do roku 2025.

Neuer prišiel do Bayernu zo Schalke v roku 2011 a rýchlo sa vypracoval na post brankárskej jednotky. Od roku 2017 nosí kapitánsku pásku, za bavorský klub odohral 494 zápasov a vybojoval s ním 11 bundesligových titulov, dva triumfy v Lige majstrov a šesť Nemeckých pohárov. Na konci októbra sa po 331 dňoch vrátil do súťažného kolotoča, Nemec sa takmer rok zotavoval zo zlomeniny nohy, ktorú utrpel vlani na decembrovej lyžovačke.

"Som šťastný, že môžem zostať v Bayerne ďalší rok. Po dlhom zranení som späť. Je pre mňa nesmierne zábavné byť na ihrisku s týmto tímom. Som si istý, že spolu s fanúšikmi dokážeme v nadchádzajúcich rokoch dosiahnuť veľké ciele. Samozrejme, jedným z nich je finále Ligy majstrov 2025 v Mníchove. S vedomím, že stále mám po svojom boku Svena, je to ešte krajšie," uviedol Neuer pre klubový web.

Ulreich pôsobí v Mníchove od roku 2015, v Neuerovej neprítomnosti v tejto sezóne zastával brankársky post práve on. "Keď som v roku 2015 prišiel do Bayernu zo Stuttgartu, nikdy by som si nepomyslel, že tu zostanem tak dlho. Teraz som predĺžil zmluvu do roku 2025 a budem sa naďalej snažiť prispievať k tomu, aby sme dosiahli to, čo si zaumienime. Som rád, že môžem pokračovať v spolupráci s Manuelom. Mám s ním oveľa viac spoločného než len vášeň pre futbal, sme priatelia," vravel.